Nagy szél megint és az első hóvirág

Tegnap délután 5 órakor érkezett meg a vihar. Borzasztóan nagy szél fújt, de nem közelítette meg a nagysága a múltkorit, amikor a cserepet levitte a tetőről és szerencsére nem is tartott olyan sokáig. Ma reggelre már verőfényes napsütés van, meglátjuk később hogy alakul az idő, de a szelekből már elég lenne egy időre. 
Hatalmas zuhé is volt este, amit nem bánok, mert a földnek kell az eső, bármennyi is, de nagyon fontos és a semminél több. 
Egyelőre nem látszik, de mára is szeles időt ígérnek, most csend van. 

Herkulest tegnap egész nap nem láttam... párzási időszak van, jaj, remélem nem lesz baja. Tettem ki kaját, hogyha hazakanyarodna, akkor tudjon enni a CicaÚr. Nagyon féltem őt ilyenkor mindig, de sajnos ő nem szelídül meg. Nem tudom őt megfogni, hogy ivartalaníttatnám, mert jó lenne neki békés felnőtt és öregkort biztosítani. Majd a nyáron próbálom megint, sajnos tavaly se sikerült jobban a bizalmába férkőzni. 

Találtam egy szál hóvirágot a tollasszegfű között, fogalmam sincs, hogy került oda. Szerintem valami, vagy a vakond, vagy a pocok eltúrja. Ősszel őszi kikericset is vártam egy helyen és egész másutt bújt elő, most ugyanez van a hóvirággal. Volt egy hely a kerti pletykák között, ahol évről évre egy szál hóvirág jött elő mindig, most annak nyomát se találtam, van viszont ez a szegfűk között. Egyébként a tollasszegfűt majd valahogy vissza kell fognom, mert hihetetlen, hogy mekkora területet tud benőni egyetlen év alatt. 

Egyébként a cinkék már a nyitnikéket éneklik. :)

kk_img_20220218_082440.jpg