Valami növekszik végre!

Lassan, a szokatlanul meleg idő ellenére is nagyon lassan indulnak meg a növények a kertben. Bár érdekes, hogy eddig mindig az előkertben a krókuszok voltak az elsők és csak utána jöttek a hóvirágok, most utóbbiak nyíltak ki először. Még nem teljesen, inkább bimbósak, de már kétségtelenül hóvirágok. 
Olyan jó végre életet látni a kertben!

kk_img_20240212_112341_1.jpg

Ez a pár szál új ültetés, tavaly talán 1 vagy 2 hagymát dugtam be az örökzöld orbáncfű cserje tövébe és milyen szépen előbújt, pedig tavasszal ültettem el. 

kk_img_20240213_095532.jpg

Ez a kis "hóvirágmező" 3 éve még 1-2 szál hóvirágból állt. Olyan jó látni, ahogy évről évre szaporodik, egyre több lesz belőle, még ugyanennyi idő és tele lesz hóvirággal. Tavaly ültettem közé árnyékliliomot, mire a hóvirágnak a levei is visszahúzódnak, addigra kihajt az árnyékliliom, leveleket hajt a fölötte lévő magnóliafa is és szép lesz a hóvirágok helye is. 

kk_img_20240213_095319.jpg

 Egy újabb Erica Carnea, ez fehér virágú, ez is a végre valami a kertben kategória. Azt hiszem több olyan növény fogok még hozni, amik télen virágoznak, majd hozok még téli jázmint és téli bangitát is, (talán varázsmogyorót is), hogy egyre hosszabb lehessen a virágzási időszak. 
Érdekes, hogy a mahónia nem nyílik az idén (még). Tavaly már januárban virágzott, most pedig még bimbó sincs rajta, bár nagyon északi fekvésbe ültettem. 

kk_img_20240213_095424.jpg

Ez meg a Cocó (Böbike). Nem tudom mi  van, hétfőről keddre kinn volt megint az éjjel és valami biztos történt, mert tegnap reggel bejött és azóta nem ment ki. 24 órája! Ilyen még nem sokszor volt. Biztos volt valami kellemetlen kalandja, mert olyankor szokott behúzódni. 
Tegnap egyébként is nagyon anyás volt, oda kellett mellé dőlni az ágyra és mellém húzódott, egész közel és nyafizott, ha elmentem mellőle. Éjszaka is nagyon bújt, de majd elfelejti hamar a kalandot, akármi is volt az és megint megy csavarogni, ahogy az lenni szokott. :) 

kk_img_20240213_072556.jpg