Ilyen volt - ilyen lett

Nem az én napom ez a mai. Tényleg nem. Mára tele voltam tervekkel, ehhez képest délután 2 óra van, a fotelben ülök, ölemben a gép és itt írogatok. 
Nem tudom mi a manó van, de élni sincs kedvem és még ahhoz képest is sikerült lehangolnom magam kinn a kertben. 

Ma kirándulni szerettem volna menni, két helyet is kinéztem. Lehet, hogy ez volt a baj, hogy egyikre tudtam igazán ráhangolódni és az idő se lett olyan űberfaszagányos, mint tegnap volt. Reggel -5 fok volt és nem is engedett ki a fagy, tegnap meg tavasz volt. Végül nem mentem kirándulni, helyette főztem egy annyira szar kaját, hogy úgy ahogy volt kiöntöttem a WC-be. Nem részletezem, na meg nem is tudom gondoltam, amikor kísérletre adtam a fejem, tudhattam volna, hogy nem illenek össze a dolgok... és ugyanazzal az erővel akár jót is csinálhattam volna. 

Aztán gondoltam, hogy ha már így esett a dolog, azért a nap süt és a kertbe még mindig kimehetek. Ki is mentem, elkezdtem összegereblyézni a tuják alatt a lehullott leveleiket és terméseiket, aztán valahogy elfogyott belőlem a kakaó. 3 vödör cuccot elhordtam a kerítés tövéhez szórtam szét, abban a reményben, hogy majd a gyomot visszanyomja, mert a tuják alatt tényleg nem nő meg szinte semmi. Kíváncsi vagyok rá, hogy mi lesz... lehet, csak elhordtam a szemetet egyik helyről a másikra. 

És végignéztem a kerten is... olyan lehangoló. Mintha semmit nem csináltam volna itt a 2,5-3 év alatt. Persze tudom, nyáron gondoltam is rá, hogy milyen szép és hogy télen erre emlékezni kell, mert tavaly télen még ilyenebb volt, de akkor is. 

Kerestem is gyorsan képeket, 2019-2020-2021-ből. Tavalyról nem találtam abból a szögből, de azért látszik a változás, kicsit meg is vigasztalódtam tőle. 
Ez a nagy ól volt a kertben, ami 2019. tavaszán lebontásra került, a hely tele volt trágyával, mert állatokat tartottak benne. 

kk_20190304_131145.jpg

2020-ban az ól helyére tökféléket, padlizsánt és kukoricát ültettem, hogy zabálják ki a trágyát a talajból, rengeteg sütőtököm volt és az olasz rózsapadlizsán is nagyon szerette. A Cosmos viszont marha nagyra nőtt, de nem virágzott benne. És a kilátás is megnyílt a hegyekre. 

kk_20200803_084921.jpg

Ez pedig tavalyi, kicsit más szögből, de ez a legközelebbi, amin látni lehet, hogy bevirágosodott az a rész évelőkkel. Még nem biztos, hogy így marad, 

kk_img_20210912_081312_1.jpg

Legalább annyit megtettem ma, hogy a tegnapi szerzeményeket tettem cserépbe... mert már megint voltam a Lidl-ben, most nem kifejezetten dudvát venni. Böbikének akartam hozni cicakaját, de nem tudom mi van, se a múlt héten, se most nem volt egy darab alutálcás Coshida sem. Pedig a Cocó azt szereti. 
Vettem egy piros sásliliomot, egy sárga Heleniumot, rózsaszínű Phloxot, (szerintem már van, de majd virágzáskor kiderül), meg egy lila valamit. Kis gumói vannak, lenn van már a pincében, amikor kinyílik úgyis megmutatom majd.