Nem fagyott el!
Nem fagyott meg a cseresznye! Legalábbis úgy néz ki, hogy a virágai épségben vannak, nem barnultak meg és mára még jobban kivirágzott a fa.
Nagyon szeretnék enni belőle végre és berakni is befőttnek télire.
A magnóliát kicsivel jobban megfogta, a külső szirmokon látszik a barnulás, de azért még most is nagyon szép. Ezt most a veranda ablakából fotóztam, illetve a ház mellől, hogy ne mindig ugyanabból a szögből legyen róla fotó. A sötét, felhős ég előtt most sokkal jobban kiadják a fotók a virágokat.
Tegnap a veteményesben is tevékenykedtem egy kicsit, befejeztem a villázást az ágyáson, amit a múltkor félbehagytam, illetve a veteményes rész legvégében kiszedtem a tavalyról ott maradt, elszáradt büdöske maradványokat és a helyüket felvilláztam.
Eredetileg oda terveztem vetni a tölgylevelű salátát és pár jégsalátát, de végül úgy döntöttem, hogy kukoricát fogok oda vetni, a saláta pedig máshová kerül.
Csalóka a kép nagyon, mert ez a hely valójában nem kicsi. A letakart ágyás a paradicsomoké lesz, a rebarbara mögött van egy sor kétszer termő eper, a végére pedig a kukorica (főző) kerül majd. Nem kell sok belőle, de elfér ott legalább 10-12 tő kukorica, ha mindegyiken lesz cső, az nekem elég is.
A rebarbara pedig lassan szedhető lesz... március vége van, még soha nem szedtem róla szárat május előtt... és már nagy virágbimbók is vannak rajta, majd ki kell tördelni.
Ide fog kerülni végül a kétféle saláta. Ott a végében látszanak a fokhagymáim is már, mellette lesz pár lóbab (ha kikel), és egy rövid sor spenótot is vetettem, az már ki van kelve.
Az alsó részen a bal oldalon francia reggeli retket várok kelni, mellette lesz hely a jégsalátának. A jobb oldalon (ahol a kép alján a karó van) ott egy szintén rövid sor paszternák van. Nem kell több 7-8 darabnál, nem fogyasztok belőle többet. A jobb oldalra, ahol frissel van villázva (csak a lazítás kedvéért) megy a tölgylevelű saláta. Sorba szoktam, mert az tépősaláta és akkor is megnő, ha jó sűrű.
A bokrok alatt pedig megtaláltam az éppen kihajtó vadkomlót, amit már tavaly is észrevettem. Azt hiszem, hogy majd kicsit irtani kell belőle, mert a tavalyihoz képes, most eléggé elterjedtnek látszik. Teljesen nem akarok kiirtani, mert a komlóhajtás nagyon finom, szedtem is egy nagy csomót belőle és megcsináltam gombával tejszínesen mártásnak. Majd tésztát (farfalle) főzök ki hozzá és sajttal a tetején nagyon finom lesz ebédre.
Az ötletet az Erdőkóstoló blogról vettem, ezen a blogon nagyon sok ötlet van arra, hogy miket lehet megenni a vadnövények közül és jó receptek is.
Jobban bele akarok mélyedni ebbe a témába, mert érdekel, szerintem nagyon egészséges is lehet és nem utolsó sorban rengeteget lehet vele spórolni, ha az erdőben szedek egy csomó kajának valót.