A CicaÚr gyógyul és fűnyírás

Túl vagyunk a műtéten!

Tegnap kb. egy óra múlva (ahhoz képest, amikor bezártam őt) lementem megnézni a CicaUrat a pincébe és éppen az alomban ült, de alighanem előtte végigmászott mindent a polcok alatt, mert szó szerint le kellett őt pókhálózni. :)))
Bemenekült előlem egy polc alá, elég nehezen csalogattam elő, de azért csak odajött hozzám és nagyon megszeretgettem őt, biztosítva, hogy ne aggódjon. Aztán betettem a dobozba, amit készítettem neki és ott is maradt benne egész nap. 

Délután pedig elvonultunk a dokihoz és már kész is van minden. 
Nem kellett kihúzni a CicaÚr fogait, csak fogkő eltávolításra volt szüksége, azt mondta a doki, hogy ép fogak voltak a fogkövek alatt, bár hiányzik egy pár foga. Valószínűleg azért lóg ki elől a nyelvecskéje. 
Illetve ivartalanítva is lett és a szeme is rendbe lett hozva. 
Most már nagyon remélem, hogy rendben lesz. Kapott gyógyszert (Zodon-t), amit be kell adnom neki, remélem, hogy kajában ezt is meg fogja enni. Állítólag ez ízesített, ha a másik szörnyűséges keserű gyógyszer bement neki, akkor ez is be fog. 
Már voltam lenn nála kora reggel, vittem a kaját (és benne a gyógyszert), de még nem ette meg. Belekóstolt, de olyan fogcsikorgatásba kezdett, hogy azt hittem kitöri a saját fogát.
Lehet, hogy amiatt, amivel bekente a doki az ínyét és a fogait. Mondta, hogy lehet, hogy nyálzani fog és ugyan ezt nem láttam rajta, de elképzelhető, hogy amiatt csikorgat. És persze nincs rajta a vastag fogkő réteg, új érzés neki és biztos érzékenyek is a fogak. 
Kapott fájdalomcsillapítót, ami állítólag 24 órán keresztül hat, tehát elvileg még estig kitart. 
Nincs rossz kedve, tulajdonképpen lelkendezett körülöttem és ki akart lógni, de még benn kell maradnia legalább ma. 
Azt nem tudom, hogy a többiek majd hogy fognak rá reagálni az ivartalanítás miatt. 
Böbikével egyáltalán nem tudnak mit kezdeni, de róla sose tudták meg, hogy mi lett volna ha... mert kicsi korában lett ivartalanítva. 
Elzáról meg tudták, hogy nőstény, de egy darabig még zavargászták őt a kandúrok, de ez egy ideje már elmúlt, viszont Elza is sokkal gyámoltalanabb lett. Pl. nem engedett ide nőstény macskát a környékbe sem, de a Nyenyerével való harcban alul maradt a CicaNéni. Sajnos... ezért van itt a nyakunkon a Nyenyere. 

A képen még alszik a műtét után, lefektettem őt az előkészített helyre, de a cicahordozót is otthagytam neki, meg vizet. Kaját még nem, illetve eligazgattam mindent, hogy se magára borítani nem tudjon semmit, amikor ébredezik, és egyébként se borítson fel semmit. 
Nem maradtam ott, okulva a Böbe és Elza altatása utáni állapotukból, mert amikor ébredeztek és nem voltak még maguknál, akkor a frász törte ki őket tőlem, meg gondolom a gallér miatt is, de Herkulónak nem kellett gallér. Ez már önmagában is halleluja.  

kk_img_20241010_185503.jpg

***

Tegnap délelőtt kimentem füvet nyírni, miután Herkulót bevittem a pincébe. Le is vágtam belül a fű egy részét, de majd még lesz egy adag fűnyírózás, alul pedig kaszálni kell és már a ház előtt is olyan nagy, hogy majd inkább a kaszával vágom le. 

Szép lett, bár annyira nedves a föld, hogy most jobban látszik a fűnyíró kerekeinek a nyoma. 

kk_img_20241010_102248.jpg

kk_img_20241010_102332.jpg

kk_img_20241010_102256.jpg

Most majd egy darabig Asterekről mutogatom a képeket. Mindig megfogadnom, hogy majd csak akkor mutatom, amikor totálisan kinyíltak, de közben is szépek. Amikor pedig majd teljesen meg lesznek rakva virággal, akkor még szebbek lesznek és úgyis mutogatni fogom őket. :))

kk_img_20241010_102414.jpg

kk_img_20241010_110957.jpg

Találtam még egy fügét is a bokron (ez a harmadik fügém!), ami már puha volt, le is szedtem, meg is ettem. Fincsi volt! Bízom benne, hogy jövőre már lesz annyi, hogy jól teletömjem vele a hasam és talán tudok majd befőzni is pár üveg lekvárt. 

kk_img_20241010_123703.jpg