Hólapát

Vettem egy hólapátot a múltkor Pesten. 
Azt nem tudom, hogy lesz-e hó, de okulva a tavalyi hólapátolásból, szükség van rá, akkor is, ha csak egyszer lesz hó, ahogy tavaly volt. 
Azon a hatalmas teraszon állt vagy 8 centi hó és a hagyományos lapáttal vért izzadtam, mire lelapátoltam a havat. Nem tudtam tolni, ahogy egy hólapátot lehet, csak kínlódtam. Próbáltam seprűvel is, de azzal se volt könnyebb. 
Így aztán most felfegyverkeztem... kíváncsi vagyok lesz-e hó vagy majd megint csak márciusban. De akár lesz hó, akár nem lesz, hólapátom akkor is van és kész! Éppenséggel a tegnapi gyönyörű idő semmi okot nem adott arra, hogy hólapáton gondolkodjak, de majdnem keresztül estem rajta a pincében, ezért úgy gondoltam megemlítem a létezését. :))))

A szép idő ellenére a reggel fagyos volt, aztán amikor kisütött a nap, minden olyan szép lett. A kutyatejem is ki van pendülve, remélem túléli a telet. 

kk_img_20221128_103312.jpg

Sokan nem szeretik a szúróssága miatt a tűztövist, de annyira csodaszép a színe ilyenkor ősszel és szinte egész télen is, hogy nem bánom, hogy szúr. Kettő is van, ez a nagyobb, 3 éve ültettem. Egyébként is a kerítés mellett van, ott nyugodtan szurkálódhat. 

kk_img_20221128_103335.jpg

A sárga árvacsalán se nagyon bánja a fagyot és iszonyú gyorsan terjed, azt hiszem fel is fogom használni a tyúkhúr irtására a  cserjék alatt. A fenti képen látszik, hogy mi van a tűztövis alatt is, majd az ilyenek, mint az árvacsalán is, elbánnak vele. 

kk_img_20221128_103514.jpg

A mahónia pedig virágozni kezdett... 

kk_img_20221128_103537.jpg