Reggeli kertészkedés

Én már ma reggel is tüsténkedtem a kertben, kimentem szétnézni... aztán eszembe jutott, hogy ki kell már ültetni a záporvirágokat is. Aztán kiültettem még pár büdöskét (és még mindig van palánta), a cseppecskéket is kitettem és ha már ott voltam némelyik ágyásnál, akkor a gyomot is kiszedtem, illetve kikapáltam a pici kézi kapácskámmal. 
Megláttam, hogy pár virág ki is kelt, bár lövésem sincs, hogy mi. Már megint nem tudom mit hová ültettem. 
Pedig mindig megfogadom, hogy lerajzolom, de amikor ültetni kell, mindig annyi a meló, hogy nem marad idő a jegyzetelésre. A veteményesnél ez nem így van, de ott előre meg szoktam tervezni. Azt hiszem jövőre a virágokkal is így lesz. 

Egyre szebben alakul a kert, találtam egy régi képet, így nézett ki 2019-ben ez a rész.

kk_20190304_131132.jpg

És így néz ki most, persze ez sincs kész, mert látszik a képen, hogy még van lefektetve gyomtalanító gumidarab is és a szélek is csak egy kicsi részen vannak meg, sőt a növények is frissen vannak telepítve a bokros résznél, de én látom magam előtt, hogy milyen lesz, amikor benövi a dzsumbuj. És milyen szépen nőnek vissza a jezsámen bokraim is. :)
Tegnap a múlt héten frissen felvillázott rész mellett egy darabon kiraktam kővel is, ez is alakult valamit. Megvettem a múlt héten az OBI-ban azt a kis gyepszegélyvágót, nagyon hasznos kis eszköz, tegnap már azzal vágtam egyenesre az új ágyás szélét, ahová a köveket raktam le.
Imádok itt lakni, olyan gyönyörű ez a hely! 

kk_img_20220515_201225.jpg

 Már megindultak a nagy íriszek is, úgy látom lesz egy pár, ami most fog először virágozni, de ez a halványsárga már tavaly is hozott virágot. A szomszédnénitől kaptam, aki időközben meghalt, de sok virág van itt, amikről mindig eszembe jut. 
Nyílik a vadonatúj gólyaorr is és a harangláb! Hát ez valami gyönyörűséges! 

kk_img_20220515_200858.jpg

kk_img_20220515_200953.jpg

kk_img_20220515_201020.jpg