Újabb térhódítás

A köhögésem kissé enyhült, de olyan érces lett a hangom, hogy alig tudok megszólalni is. Nem hiszem, hogy a fűrészportól lenne, szerintem bekaptam valamit. Várok még egy kicsit és utána csinálok Covid tesztet, ha egyáltalán szükséges lesz. 
Nem is terveztem tegnapra nagy dolgokat emiatt, de végül csak kimentem és amikor kimegyek a kertbe, akkor mindig belelendülök. 
Kiültettem az évelő díszgyertyát és a fehér, őszi szellőrózsát.

Aztán nekiálltam gyomlálni, rengeteg madárhúr nő a kertben és a piros árvacsalán is. Tudom, utóbbi ehető meg gyógynövény és méhlegelő is, de egyrészt van itt rengeteg virág, amire mehetnek a méhecskék, (tele is vannak velük a krókuszok) és nem szeretném, ha ennyire elborítaná a kertet, amennyire tele van vele minden. 

Aztán nekiálltam a csodaásóvillámmal és a terasz előtti részt elkezdtem felvillázni. Nem sok, megint kb. 2-2,5 négyzetmétert haladtam, de rengeteg füvet kiszedtem, főleg pitypangot (mi csormónak hívjuk) és olyan érdekes füvet, ami sugár irányban nő és ráfekszik a földre. Olyan gyökere van, a hatszorosa a növénynek és kb. 5 perc alatt kivirágzik és szétszórja a magját. 

Ez a rész (is) még borzasztóan néz ki, a tavalyi teraszépítés nyomai nagyon látszanak, de ha belegondolok, hogy mi volt ott előtte... a rémpajta... tavaly tavasszal még azon agyaltam, hogy takarjam el a rémpajtát, most meg mekkora teraszom van!  
A rémpajta előtt meg oda volt hányva a rengeteg sitt a felújításból. Most pedig virágokat készülök odaültetni és kialakítani az ösvényt a teraszhoz, azért ez így nem is olyan rossz. 

kk_img_20220315_135130.jpg

kk_img_20220315_142605.jpg

Beleültettem a terasz széléhez az örökzöld tatárvirágot. A többivel várok egy kicsivel melegebb időre. Még nincs kitéve a Klemátisz, a Szívvirág, a Bugás hortenzia, a Csillagmoha, a Kaméleon virág és az Ápolka sem. 

Csináltam a kapával pár új járatot is a kertben, mert ahogy egyre tovább ásóvillázok, már nem tudok belépni az ágyásokba, se ültetni, se gyomot szedni, bár elvárásaim szerint a gyomlálás lassan, de biztosan  meg fog szűnni, ahogy egyre több növényt visszamulcsolok a talajra. 
Egy picit a fenti részen át is alakítottam a járatokat, volt amit felvilláztam és ezzel megszüntettem, lett helyette másik. Még nem tudom, hogy ezeket hogy fogom megcsinálni, mert ezek nem a kerti utak, hanem a nagyobb ágyásokban ösvények, csak a hozzáférés miatt, viszont nagyon el tudnak füvesedni. Leszórjam fenyőkéreggel? Majd kitalálom.

Aztán még kimentem és lerajzoltam az új ágyásban, hogy mi hol van, de nem mindent tudok. Majd előbújnak és akkor aktualizálom a rajzot. 
Tavaly volt egy nagy rendelésem, azokat a növényeket nem rajzoltam be, csak nagyjából tudom, hogy mik lehetnek, de van amiről lövésem sincs.