Még mindig fagyos reggel - Újabb adag a parlagból

 -8 fok volt ma reggel 

Tegnap és ma is, újabb darabot hódítottam el a parlagból. Felvettem egy nagy darab geotextilt és ez alatt már tényleg egész jól kipusztult a fű, neki is álltam a csodaásóvillámmal és felvilláztam a talajt. Nem is kellett sok füvet kiszedni belőle, pár karógyökerű évelő gyomot kihúztam, de tarack pl. nem volt benne sok. 
Nem volt lelkierőm az egészet felvillázni, majd ma folytatom, már csak egy nyomnyit kell fellazítani és ez is kész lesz. Már csak győzzem majd beültetni. 

Itt is ki kell majd alakítanom az ösvényeket, de azokat általában úgy szoktam, ahogy adja magát. Ki szokott alakulni, hogy merre mászkálok, merre praktikus nekem és oda kerül az ösvény is. 

kk_img_20220312_142623.jpg

kk_img_20220312_144834.jpg

Ma a cicák megkapják a féreghajtót, illetve Böbe és Elza már meg is kapta, Herkuló még nem jelentkezett.
Kockasajtban szoktam nekik beadni, de még nem ették meg az összes darabkát, amikbe belerejtettem. Ezért ma nincs kaja addig, amíg el nem fogynak a sajtok és benne a gyógyszer. 

***

Azt hiszem jobban jártam volna, ha tegnap befejeztem volna az ásóvillázást. Az éjjel úgy átfagyott a talaj, hogy vért izzadtam, mire azt az egy nyomnyi kis darabot fellazítottam. A füvet se tudtam belőle kiszedni, kőkemény volt a föld.  
Lejjebb ráncigáltam még azt a nagy gumiszalag darabot is onnan ahol tegnap volt és a helyét is felvilláztam, az legalább valamivel könnyebb volt, de a szélében ott is fagyos volt a föld.

kk_img_20220313_114734.jpg

Azzal a gumival sajnos nem tudok mit csinálni, baromi nehéz, majd fél méterenként le fogom cibálni egész az ólig és mellette szépen ott marad legalább nem nő majd ott a gyom és ha esetleg fát vagy akármit le kell tenni, alatta vízhatlan lesz ez a cucc. 
Majd növényeket ültetek elé, az ólat is úgy akarom eltakarni, mert lebontani nem szeretném. Ki tudja még? Ha így halad a világ, lehet, hogy majd rászorulunk egy malackára vagy egy kecskére. Addig meg Herkuló bitorolja az ólat is, ott szokott napozni a szalmában, éppen besüt a nap az egyik részébe.

A virágokat is kicsomagoltam, amit tudtam azt még az ablakba tettem, a többi az ablak előtt van az asztalon, ezt a pár napot már kibírják, míg elmúlnak a durva fagyok. 

Festettem pár jelölőpálcát is, egyelőre fehér a végük, de majd csinálok belőlük kékeket, mert azok elfogytak. Piros, ciklámen meg sárga még van, narancsszínű is, de kék kell.