Jelölőpálcák (DIY)

El se tudja képzelni senki, hogy én mit vadásztam olyan kis, fehér, műanyag jelölőpálcákra, de persze télen nem tartanak a boltok. Ahol láttam, hogy annyira drágának találtam, hogy inkább nem vettem belőle. 

Nemrég azonban találtam az Auchanban, 400 Ft volt 16 db, ami szerintem nagyon barátságos ár. Aztán nem tudom mi ütött belém, de valami természetesre kezdtem vágyni a kertben. Írtam is már előbb, hogy vágtam egy csomó ágat és megfestettem a végüket, hogy így  jelöljen a talált növényeket, amik most bújtak elő.

Szerintem ezek a pálcák nagyon klasszak, bármikor elkészíthetők, élvezet őket megcsinálni, festegetni és egyszerűek is. Biztos vagyok abban, hogy aki kertészkedik az vezet valami füzetet arról, hogy mit hová, mikor és hogyan csinál, ezért csak fel kell írni, hogy melyik színnel mit jelöl és máris használhatók a pálcák.

Nekem a fehér a hóvirág, a sárga a nárcisz, a piros a tulipán, a kék a jácint, aktuálisan azért, mert éppen ezek azok, amik tömegével jönnek elő olyan helyeken, ahol nem számítottam rájuk. Ezek az öröklött növények, a sajátokat megjelöltem, amikor elültettem őket.