Karácsonyi kaktusz

A karácsonyról némileg lemaradt a karácsonyi kaktuszom és nincs is annyi virág rajta, mint szokott, de azt hiszem ez annak tudható be, hogy tavaly nyáron költözött. Meg kell szoknia az új helyet, szerintem az idén már biztosan nagyon sok virág lesz rajta és karácsonyra. 

Tavasszal majd átültetem friss talajba és nem lesz annyit kinn sem, mint a nyáron volt. Szegénykém elég sokszor megázott. Ugyan leöntöttem róla mindig a vizet, de néha így is túl sok volt neki az esős időszakokban. 

Most viszont a verandán nagyon jó helye van, világos van neki, épp jó hőmérséklet és ki is nyitja a virágait. Most éppen kettő nyílik rajta, de még van kb. 4 egészséges növekvő bimbója is. 

kk_img_20210119_151218.jpg

***

Ma nem volt olyan nagyon hideg, mint amit ígértek. -5 fokkal indult a reggel és az igaz, hogy napközben se ment -3 fok fölé, de akkor sem -20, na! Ki is mentem napközben és az előkertből kivágtam a maradék 3 tőke szőlőt. Jófajta pedig, de az előkertbe nem akarok szőlőt, egyébként se nagyon szeretem, ősszel se ettem talán még két fürtöt se belőle. Azért most vágtam ki, mert így remélem végképp kidöglik és nem hajt ki tavasszal. Most jó nagy fagyok vannak és lesznek is még, remélhetőleg besokkol és elpusztul, de lehet hogy ez csak hiú remény. Lemetszettem róla a hajtásokat és összedaraboltam a komposztra. Felhoztam a metszőollómat is, elmostam, nehogy valami kártevő  rajta maradjon.