Karácsonyi kaktusz

A karácsonyi kaktuszom se bírta ki karácsonyig. Pár bimbó volt rajta csak, de azok szépen kinyíltak. 
Szegénykém már nem is tudom hányadszor él túl. Tavaly is elhalt egy pár ága és alig maradt pár kis ág, ami életben maradt, de mégis maradtak meg részei és még virágot is hoz. 
Nem teszem már ki többé, azt tapasztalom, hogy azt szeretik ezek a levélkaktuszok, ha egy helyben vannak hagyva. A verandán jó nekik, nyáron sincs túl nagy hőség, nem kapnak közvetlen napot sem. Nyugati és északi ablakai vannak a verandának, nyáron le van engedve a roló (bambusz), így szórt fényben vannak. Ilyenkor pedig a rolók már fel vannak húzva, viszonylag hűvös van (15 fok körül van, éjjel hűvösebb, de sose fagy) és világos. Ezt szeretik. 

kk_dscf7950.jpg

kk_dscf7952.jpg

Vettem a LIDL-ben szombaton egy újabbat is. Karácsonyinak árulták, de a levelei alapján nem karácsonyi kaktusz. Vagy ez is hálaadási lesz vagy húsvéti, majd meglátom a virágját. Fehéres színűek lesznek a virágai, ha ki tudja nyitni, mert ezek a kaktuszok nem szeretik a mozgatást, főleg, amikor tele vannak bimbóval. Szerintem le fogja dobálni, de majd meglátom. Hátha egy-két virágot azért sikerülne megtartania és kinyílnának. 

Kezdek beleszeretni ezekbe a kaktuszokba. Még szeretnék olyan nagy levélkaktuszt is, aminek nagy piros virágai vannak, bár nem tudom, hol teleltetném. 

kk_dscf7953.jpg