Böbike gyógyul

Borzasztó éjszakán vagyunk túl, alig aludtam valamit. 

Böbike ébredése az altatásból nagyon nehéz volt. Többször ébredt, aztán a legkülönfélébb és leghidegebb helyeken visszaaludt. Nem mertem felemelni a sebe miatt, csak egyszer emeltem át a takarójára, mert nagyon hideg helyen feküdt. Hangosan sírt minden mozdulattól, nem tudta mi van vele, mi van a fején... ez a gallér tudom, hogy fontos, hogy ne nyalogassa a sebet, de akkor is állatkínzás. 

Aztán éjjel a frissen műtött pocijával felkapaszkodott az ágyra mellém, pedig a takiját este direkt odahúztam az ágy mellé, hogy csak le kellejen nyúlni és megnyugtatni őt, amikor felsírt. Az ágyon egy darabig elvolt mellettem, odabújt egészen közel, befészkelte magát a takaróba, meg se mertem mozdulni. Később felkeltem és megitattam vízzel és ivott is jó sokat. Aztán valamikor lement éjjel, de reggel megint felmászott hozzám és odabújt, még hempergett is kicsit, ahogy szokott. :) 

Napközben már egész jó volt, reggel ettünk-ittunk. Úgy helyeztem el az edénykéit, hogy ferdén álljanak, így hozzáfér a száraz és a nedves kajához is, a vizes tál pedig teljesen tele van, hogy bele tudjon lefetyelni a gallértól is. borzasztóan zavarja őt a gallér, nem lát tőle, fél is mert nem tudja érzékelni a környezetét. Délután pl. az ölemben feküdt és a TV-ben valami lövöldözéstől úgy ugrott fel és rohant be a mások szobába fejjel az ágynak, hogy akkor meg attól féltem, hogy agyrázkódást kapott a macska, de nincs baj, lehalkítottam a TV-t.

Sokat aludt napközben, egy időre a munkát is félretettem, mert betelepült az ölembe és ott aludt.  Egyébként is imád az ölemben lenni, elterpeszkedik, a fejét a mellemre hajtja és a kezével nyúkál és simogatja az államat vagy a nyakamat, amit elér éppen. Most meg olyan, mint egy gyerek, még jobban bújik, simizni kell, tartani a seggét, ő meg időnként - ahogy szokott - feláll és a fejével nekijön az arcomnak, szerintem ilyenkor megjelöl. Most az egész műanyag tölcsérrel a fején jön neki az arcomnak. :))))

Most már túl leszünk ezen is, ez a galléros dolog a legkellemetlenebb az egészben, nem hiszem, hogy 10 napig ezt ki fogjuk bírni, ő pláne nem. Majd csinálok neki valami rucit, amit felvehet és ami védi sebét a nyalogatástól. 

Varratszedés nem lesz, mert a sebe ragasztva van és tulajdonképpen mindent kapott, antibiotikumot is, csak nem szabad kiengedni, se lemosni  és tőle magától kell védeni a sebet. Olyan halálian néz ki a kopasz pocijával, a combján meg a nagy téli bundija, mintha valami nagy szőrös gyatya lenne rajta. :)))