Őszi kikericsek

Az idén feltűnően hamar elkezdtek virágozni az őszi kikericsek a kertben. Tavaly már nem volt fenn a szőlő levele, amikor kinyíltak. És az idén van, amelyik nem is olyan szép, biztos a hosszú augusztusi-szeptemberi szárazság miatt lehet. A waterlilly tavaly sokkal szebb volt. Mikor még porzott a föld, megöntöztem őket párszor, de nem lett jobb... az is lehet, hogy túl meleg van nekik napközben, nem tudom, de mióta hűvösebb lett az idő kicsit és esett is, úgy látom, hogy jobban érzik magukat. 

Négy féle van, van fehér:

k_img_20200912_134128.jpg

Egy hagyományos fajta lila:

k_img_20200929_153248.jpg

A Waterlilly, amiben azért még van potenciál, reményem, az tavaly is szépen és hosszan nyílt és amikor azt hittem már kinyílt teljesen, akkor után még több szirmot bontott és tényleg csodaszép volt. Még látom, hogy most is dugja ki a fejét pár bimbó.

k_img_20200912_133901.jpg

És van a Giant, ami most van a legszebb virágzásában, ez is lila. Már nagyon kíváncsi voltam rá, mert tavaly meg az nem volt szép. Elég későn rendeltem a hagymákat és ki voltak már hajtva, amikor megérkeztek, annak megfelelően a virágok is megnyúltak és színtelenek lettek. De az idén! Gyönyörűek! 

k_img_20201006_175852.jpg

És még van egy sima mezei, amiről nem is tudtam. Tavaly kaptam egy csomó törpe írisz tövet és tavasszal láttam, hogy kihajtott közötte valami, aminek jó hosszú és nagy levele van, de nem tudtam mi az. Őszi kikerics levele volt, most pedig ott virítanak a virágok, majd kiveszem onnan, amikor elnyíltak, mert az írisz teljesen ki fogja gyilkolni, mert az nagyon terjed. 

Gyönyörű virágok ezek, ilyenkor ősszel, amikor lassan pihenőre vált a virágoskert, akkor ők kidugják a fejüket és kinyitják ezeket a csodaszép virágokat. Nagyon szeretem őket, csupa virág mind, a levelüket tavasszal hozták és nyárra szépen el is száradtak, most pedig már csak a virágaik pompáznak.