Aszaló háló és egyebek

Én is megtaláltam az elhíresült Temu-n végül, amit meg is rendeltem. 
Vettem aszalónak egy nagyon jó hálót, amit ugyan halászhálónak árultak, de ez engem nem zavar egy cseppet sem. Nagyon jó, hogy belül is hálósak a polcai, cipzárazható, így nem megy bele a légy és a darázs sem. Bármit beletehetek majd, paradicsomot, sárgarépát, céklát, gyümölcsöt. 
Terveztem, hogy építek egy aszalót, na de minek bonyolítani és többszörös árat fizetni érte, amikor létezik ilyen is. 

Tavaly paradicsomokat aszaltam, először tálcára tettem őket, aztán rájöttem, hogy van nekem süteménytartó rácsom is, na azon klasszisokkal gyorsabban száradt, mert alulról is tudott szellőzni. Ezért nagyon jó lesz ez az alkotmány nekem. Bár még az aszalt paradicsomokhoz hozzá se nyúltam...

A háló nem rozoga, csak az akasztás miatt néz így ki, ezt majd függeszteni kell, most csak az egyik részével van felakasztva, csak kerestem egy helyet a kép miatt. 

kk_img_20240214_173543.jpg

És hogy jusson egy kis tér a kreativitásnak és a lelkem kőmíves részének is, rendeltem még mini, makettező téglákat. Arra gondoltam ugyanis, hogy ezekből az - egyébként méretarányos - téglákból megtervezném a kinti sütögetőt és akkor meg tudnám építeni magamnak. Kiszámolhatnám, hogy hány darab tégla kell, tudnék variálni a formákkal is. 
A képen azért van a mokkáskanál, hogy lehessen látni, hogy kb. mekkorák a kis téglák, amik egyébként igazi agyagtéglák. 

kk_img_20240214_173747.jpg

A kertben vannak már zöldek is, az olasz kontyvirág (Arum Italicum) levele szépen összeszedte magát és nőtt is az utóbbi melegebb napokon. Jól esik látni ezeket a szép leveleket a nagy kopárságban. Alapvetően már minden kis hajtás jól esik, ami életjel és tavaszt ígér. 

kk_img_20240213_095846.jpg