Zabpelyhes sütögetés - kísérlet

Újabb adag sütit sütöttem, gondoltam, most kipróbálok valami sósat a zabpehelyből. 

Azért kísérletezek a zabpehellyel, mert eszméletlenül laktató. Valamiképpen megad egy olyan elégedettséget, amit a többi kaja nem, pedig annyira nem jó és mégis megszűnik bennem a "mit egyek még" érzése és a hűtőnyitogatás is. 

kk_img_20221219_181816.jpg

Tulajdonképpen az alapja majdnem ugyanaz, mint az édes zabkeksz, csak ebbe sós cuccokat tettem.
Van benne fél kiló apró zabpehely, 4 evőkanál csicseriborsóliszt, 2 evőkanál finomliszt, kb. 5 dkg szezámpehely, sütőpor, kb. 15 dg reszelt sajt, belemorzsoltam kb. 10 dkg margarint is, aztán adtam hozzá 2 egész tojást, 1 doboz tejfölt, 3 teáskanál sót és még kellett neki egy kis langyos víz, hogy összeálljon. 
Csak gömböcöket formáztam belőle, ellapogattam, sajtot tettem a tetejére és be a sütőbe kb. 160 fokra. 

Ehető lett (jó sós lett), de legközelebb nem teszek a tetejére sajtot, vagy csak akkor, amikor már majdnem megsült, mert a sajt hamar rábarnul, amikor a sütinek még sülni kéne. Az utolsó pár darabot így sütöttem, majd meglátom jobbak-e úgy. 
Illetve legközelebb megpróbálom valamivel könnyebbé tenni a tésztát, pl. túróval, vagy valami zöldséggel. A répa nekem elég nagy jolly joker, általában mindenbe jó, édesbe és sósban is, bár édes tésztába inkább almát szoktam tenni.  

Ui.: Az utolsó darabok sokkal jobbak lettek, mert jobban meg tudtam őket sütni. Végül a sajtosakat is visszatettem még a sütőbe, a sajtos felükkel lefelé és szép narancssárgákra sütöttem őket. 
Szóval legközelebb megsütöm őket és sajtot csak pár perc alatt ráolvasztom a végén.