Nemkertész

A kertészkedésem mostanában abból áll, hogy reggel kimegyek és körbejárom a kertet, megnézem, hogy jézusom, mekkora a fű és mi megy tönkre és lefotózom. 
Van még kinn cukkini, tök, cékla és rengeteg szőlő, bár az maradhat, arra még lesz időm később. 

Egyszerűen nincs időm-erőm... az idén ez van. Másfelé mennek az energiáim. Majd hétvégén, ami belefér, ami nem az elmarad. 

Jó hír viszont, hogy tegnap kész lettek az ablakaim, új zárakat kaptak, új kilincseket és persze a hőszigetelt üveget, szigetelést. Szépen záródik az összes és persze jóval vékonyabb lett a pénztárcám is, de télen nagy szolgálatot tesz majd a szigetelés. Le kell majd festeni az előszobai és a konyhai ablakon az újonnan bekerült fa részeket, de az idén ezzel én már nem foglalkozom, majd jövőre. 

Ahogy hűl az idő, úgy egyre szebbek a virágok is, ezt minden évben megfigyelem. Persze csak egy darabig, de látszik, hogy a hűvösebbet sokkal jobban szeretik.

kk_img_20220908_070340.jpg

kk_img_20220908_070653.jpg

kk_img_20220908_071243.jpg

kk_img_20220908_071348.jpg

kk_img_20220908_071406.jpg

Elzát nagyon sajnálom, mert ki kell őt lakoltatnom a verandáról, bár a nyáron végig kinn volt, csak enni járt be, azt lehet, hogy meg is hagyom neki. 
Persze gondolom, hogy amúgy sem érezné jól magát ott télen, mert nem fogom fűteni a verandát, ez a mostani árak mellett igazán luxus lenne. 
El lehet zárni azt a radiátort, a vizet azonban nem engedem le belőle. amikor (ha egyáltalán) akkora fagy lesz, hogy elfagyna, akkor majd rányitom kicsit a fűtést. Kb. 5 fokot akarok ott tartani, annyi elég a növények teleltetéséhez.
Kényelmetlen lesz, de ez legyen a legnagyobb kényelmetlenségem, amit ez a rezsimizéria okoz, de attól félek, hogy nem ez lesz. 

Elzának nem lesz egyébként baja, túlélt ő már kóbor korában sok mindent és majd a fedett részen neki is csinálok új helyet a szénában. Bár most is van kinn 2 nagy doboz is, szóval most is vannak jó kuckók nekik és már a szénában is láttam kiheverészett részeket.