Herkules meggyógyul

Most már talán nem kiabálom el és kimondhatom, hogy Herkules túl van a macskainfluenza nehezén. 
Nagyon beteg volt a Cicaúr, azt hittem el fog pusztulni. Azt hallottam, hogy sok cica beteg a faluban... sok el is fog veszni, mert nem etetik őket rendesen, faluhelyen még most is azt tartják, hogy a macska fogjon magának. Azt hiszem a MosogatóCica is úgy kötött ki itt nálunk, hogy nagyon éhes volt. Éppen most is itt eszik az ablakban, vedlik őt is, az egész brancs olyan, mint a hajléktalanok. Kopottak nagyon. 
Szóval Herkuló sokkal jobban van, már ráhederít a csajokra az udvarban, az igaz, hogy nagyon nyikorgós hangon. Több, mint egy hétig csak feküdt és semmi se érdekelte, de szerencsére étvágya az volt és van most is. Kap is, vissza kell híznia, megerősödnie, ezért a CicaÚr, ahányszor jön, annyiszor kap enni és azt, amit csak szeme-szája megkíván! 
Jobban is van, már nem billen meg, hetykébben is megy, azelőtt csak vánszorgott és néha majdnem feldőlt. Szegénykém, úgy sajnáltam őt, de a lényeg, hogy jobban van. A Mosogatóval még most se foglalkozik, ma reggel is itt voltak mind a ketten a tetőn, de Herkuló szépen feküdt a napon (miután jól bereggelizett) és hagyta enni a Mosogatót is... mert hát igen, a mi Mosogatónk eddig többnyire este járt a sötétség leple alatt, de most már reggelizni is rendszeresen jár. Hát ez van. 

Tegnap a Böbe miatt is halálra voltam válva, kora reggel kiment és aztán egész nap nem láttam, de este se jött meg. Kinn kiabáltam az udvaron, kimentem az útra, lefelé az erdő felé, de sehol.  Végül már lefeküdtem este, amikor gondoltam még kinézek, hátha a tető felől akarna megint bejönni  és ott volt. Megint benn aludt, sőt még most is itt alszik mellettem a másik fotelben. Remélem nem kapta be ő is a macska flu-t, bár egyelőre semmit nem látok rajta, csak azt, hogy fáradt. 

Elza meg olyan, mintha kutya lenne, ő tegnap is jött velem, ki az útra, hátra a kertbe, mindenhová, együtt kerestük a Böbét és Elza érti, ha hívom és szót is fogad. Alapvetően úgy mászkál a sarkamban, mint egy kutyus. 

Kivirágozott az olasz kontyvirág is, most már remélem lesz rajta ősszel szép, piros termés is. Nem jelentős a virágja, nem is fehér igazán, hanem inkább zöldes, de érdekes. 

kk_img_20220518_095610.jpg

kk_img_20220520_065546.jpg

És a kerti pletyka is elkezdte ontani a virágokat. 

kk_img_20220520_070919.jpg

kk_img_20220520_070935.jpg