Palánták

A palántánakvalóim egyszerűen megbolondultak, pár nap alatt hatalmasra nőttek, pedig két héttel direkt később ültettem őket, mint tavaly. 
Tavaly is túl hamar megnőttek. Nem ültetem szét őket, mert nagyon megsínylik és hely sincs nekik, hiába a kis melegház. Már sajnálom, hogy nem a nagyobbat vettem. Bár... még pár hét csak és már nem lesz rá szükség, tehát nem biztos, hogy rosszul döntöttem. 

A paradicsompalántákból kiindulva, semmi bajuk nem lesz. Ellesznek ezek még tápoldattal simán. Tavaly se volt őket hová raknom, kitettem és szépen megfagytak. Májusban, amikor a palántázás ideje volt, némelyiknek a csúcsában felfedeztem, hogy nem fagyott el teljesen, ezért elültettem őket és úgy összekapták magukat, hogy az csoda. Rengeteg paradicsom volt rajtuk. 

kk_img_20220330_162250.jpg

A paprikák még nőhetnek:

kk_img_20220330_162302.jpg

Sajnos az idén a padlizsán nem sikerült - eddig. A hagyományos fekete padlizsánból 3 db. kelt ki, de utánaültettem, remélem hamarosan kikelnek és az olasz rózsapadlizsánt is utánaültettem frissebb magból. A másik kettőt elengedtem. Úgyis főleg ezeket szeretem. 

A virágpalánták is nagyon megnőttek, még valamelyik napra ír fagyokat, aztán a kúpvirágot ki is ültetem. A kúpvirág a képen a középső, mellette ernyős verbéna van balra, jobbra pedig kokárdavirág. 

kk_img_20220330_162326.jpg

Itt pedig balra macskamenta, középen és jobbra másik fajta kúpvirágok.  

kk_img_20220330_162331.jpg

Van még persze jóval több palántám is, de azok még növögetnek, mint pl. az óriás zeller, még rengeteg paradicsom, paprika és egyéb virágok is.