Kenyérsütés

-7 fok van ma reggel... no comment.

Tegnap nem sokat voltam kinn, nem esett jól emiatt a nyavalyás influenza miatt és persze vigyázok is magamra, szeretnék mihamarabb kikeveredni belőle. És az idő miatt se esett jól, hideg szél fújt. A hidegen túl az idén ez a nem szűnő szél az, ami már tényleg  nagyon unalmas. Nem is tudom mikor volt utoljára egy szélcsendes nap. 

Pár fotót csináltam a virágokról és kitettem a Nerinéket a nagy tállal, amiben eddig is voltak. Még ezelőtt kiszedtem mellőlük a bordó kálát, mert tavaly úgy láttam, hogy nem igazán szerettek együtt lenni. A kála helyett beleültettem a megüresedett részbe a lépliliomokat, meglátom, hogy bírják majd együtt. Végül is mind a kettő szereti a napot és  be kell hozni télire is, ezért jók lesznek együtt. Kiderül. 

Kicsomagoltam a bambuszt is a gyapjú anyagból, ami a téli védelmet adta neki. Elég sárga szegénykém, de remélem majd feltámad, amikor jön a meleg idő. 

Sütöttem egy kenyeret is egy fél kiló lisztből, kicsi olívaolajat öntöttem bele, sót és némi pizza fűszerkeveréket szórtam bele. Felfuttattam egy csomag élesztőport, kis cukorral langyos vízben és jól megkelesztettem a tésztát. 
Aztán betettem a kenyérformába és 150 fokon, nem tudom meddig sütöttem. Beleszúrtam egy fapálcát, amikor már a teteje is barnásodott és jó volt. 

kk_img_20220319_104557.jpg

kk_img_20220319_114522.jpg