Kövi varjúháj

-2 fok van ma reggel.

Tegnap este összevesztem a Böbével, pontosabban egyoldalúbb volt a dolog, én veszekedtem, de hangosan kiabáltam a macskával. Ígérgetik ezeket a hideg éjszakákat, ő meg nem fér a bőrében. Kiment még délután és direkt nem is engedtem be, csak este  fél 9 körül, hogy jól elfáradjon, de épp csak evett és aztán ott őrjöngött az ajtóban. Elza meg a verandán tombolt. Mérges lettem és némi ordítozás után (amúgy nem szoktam, de tegnap nagyon kiakadtam és félelmetes is akartam lenni, de nem nagyon szartak le) kiengedtem a macskát. Elza meg napok óta szívatja a Böbét és már mindennel elégedetlen, hogy nem jöhet be, nem jó a kaja, nem jó semmi. Meglátta, hogy engedem a Böbét, kivágódott elé a lépcsőházba, hogy a Böbének mellette kelljen elmennie és ő felpofozhassa, így aztán kizártam mind a kettőt. Majd fázni fogtok cicák.
Nagyon mérges voltam, pedig megtanulhattam volna már, hogy sokkal jobban tudják nálam, hogy milyen idő lesz, ha tényleg hideg lesz, akkor ki nem mennének a világért sem.
Reggel 6-kor azért volt itt nagy tolongás az ajtóban, aztán volt nagy zabálás, most pedig  nagy alvás van. Mindenki megnyugodott. Egészen estig, aztán majd kezdődik a cirkusz újra, de megfogadtam, hogy nem féltem túl. Van bundájuk jó vastag, ha kinn akarnak aludni vannak kinn téliesített dobozok is, van kinn szalma meg ól is, ahová elbújhatnak. Az az igazság, hogy nem lehet velük bírni, amikor menni akarnak, pedig ivartalanítva vannak, de ezek egyszerűen csak csavargók.

Elkezdték a szomszéd földet felboronálni. Nem tudom a fagyok előtt érdemes volt-e, mert a fagy még jobban porhanyítja a földet. Mindenesetre egyre normálisabban néz ki, nagyon kíváncsi vagyok mit fognak beleültetni.
Nem hiszem, hogy fákkal fogják betelepíteni, ahhoz előbb be kéne keríteni. 

A múltkor is láttam, hogy kinn a domboldalban a csemetésben egy nagy szarvast hajkurásztak, mert valahogy bejutott a kerítésen, szegény azt se tudta merre meneküljön, de aztán csak kijutott valahol. Nagy károkat tudnak ezek az állatok okozni, tavaly nálam is lerágott az égvilágon mindent, amihez csak hozzáfért. Még a virágzó krókuszokat és a kövirózsákat is leharapta. 

Egyébként a kövi növények is indulnak már, a sárga levelű kövi varjúhájam olyan színekben pompázik, hogy az fantasztikus. Kicsit ősziesek a színei, de akkor is nagyon szép most. 

kk_img_20220305_145842.jpg