Megérkezett a csodabigyó

Már csütörtökön megérkezett, de csak tegnap tettem ki, mert már jó idő volt. Aztán megfejtettem a leírását, ami szerint az aljába kell kb. 8-10 centi homokot tenni és azon kell tüzet rakni. 3-4 alkalommal csak kicsit megrakni és hagyni kihűlni, azután lesz ténylegesen használható. Egyszer már begyújtottam benne, a másik kettőt majd holnap ejtem meg. 

A mérete tényleg csak 71 centi lábastól, de akkor is nagyon tetszik. Annak ellenére is, hogy egészen elkottyan ezen a hatalmas teraszon, de a bútor is elkottyan rajta. Annyira nem bánom, mert jövőre még szeretnék egy hintaágyat is és kell a hely a napernyőnek is majd, illetve a meglévő kettőn kívül lesz még egy hatalmas virágcserép is. Be fog ez telni szépen, főleg, ha a növények is megnőnek nagyra. 

kk_img_20211002_171134.jpg

Ma elültettem a bambuszt is, rengeteg hajtás van rajta, olyan, mint a tarack, nagyon remélem, hogy megmarad és jövőre szép lesz nekem a szép a teraszomon. 

Ma nem annyira kertészkedő nap volt, hanem elmostam és kimostam a vizeshordót, mert tele volt mindennel az építkezés után és lassan el lehet tenni télire. Van egy régi zománcos vödröm is, amit elhasználtak, nem baj, csak ha nem lett volna, akkor hogy festettek volna? 
Megöntöztem a betont is, meg tegnap is, tegnapelőtt nem kellett, mert egész nap esett rá az eső, de nem szomjas a beton, de azért holnap is meglocsolom. 

Elgondolkodtam viszont a régi disznóólon a  kert legvégében, lehet, hogy nem bontatom szét mégsem. Fedett hely, azt hiszem a jelenleg a kertben lévő és csak letakart tartalék cserepeket szépen le fogom hordani oda és belerakom. Elölről pedig befuttatom vadszőlővel. És akkor egyelőre befejeztem erre az évre, vége is lesz, mire mindent lehordok oda.