7 fok reggel...

Ma is csak 7 fok van reggel, ez egyszerűen szinte a hihetetlen kategória. A múlt vasárnapi 30 fokos melegből átsuttyantunk az őszbe, nem is akármilyen őszbe, na meg a kabátba. Azért remélem, hogy lesz még szeptemberben és októberben is jó idő. 

Kész a lapok lerakása a lépcsőházban,  nagyon szép lett, ezek a lapok még szebbek lerakva, mint ahogy elképzeltem. Mára maradt a szegélyek felrakása és a fugázás. Cement színű fugát választottam hozzá, nem szeretem a túl elütő színű fugákat. Szoktam látni olyan burkolatokat, ahol nagyon eltérő árnyalattal van kifugázva. Ezeknél a fuga túlzottan vonja magára a figyelmet, elnyomja magát a lapot. 

Mondták a mesterek, hogyha a mintához igazodva raknák le a lapot, akkor nagyon sokat el kéne vágni pocsékba, de direkt kértem is, hogy ne ragaszkodjanak a mintázathoz. Azért választottam ilyen lapot - már azon kívül, hogy nagyon tetszik nekem - mert olyan, mintha kövekből lenne kirakva, dehogyis kellene nekem valami szigorú, sorfolytonos rend a mintában. Sőt! 

Nagyon klassz lett benne az élvédő, ami egyben csúszásgátló is.

Így néz ki a fuga és a szegélyek nélkül. 

kk_img_20210827_152127.jpg

 Közben felkerült a fuga is és a szegélyek is, de most szárad. Holnap felmosom és lefotózom, még hétfőn a szilikon is rákerül és akkor végleg kész lesz. Nagyon szép lett és nagyon örülök neki. 

Délután kimentem a kertbe és teljesen elképedtem, hogy a múlt héten mekkorára nőtt a fű és a gyom is. lekaszáltam egy részt, amit a múltkor nem és a veteményes körül is. Most nagyhirtelen nem találom a helyet, hová tegyem le a másik komposztálómat, pedig le kell tenni, mert nagyon sok füvet kiszedtem megint. 
A veteményes ágyásai is tele vannak gyommal, a kövér porcsin beteríti a kertet, rengeteg disznóparéj nő és kicsiny gombvirág, mi csak paprikafűnek hívjuk. Ezekből van a legtöbb és vannak helyek a kertben, ahol nagyon sok a pitypang is, na meg a nyavalyás és kiirthatatlan madársóska. Szürke és parlagi madársóska is van a kertben, sőt  parlagfű is. Utóbbi szerintem a madárleséggel szaporodik, soha nem hagyom virágba menni, sőt, tavaly egyesével húzkodtam ki. Ezt az idén abbahagytam, mert nagyon sok van és környékbeli kirándulás közben is láttam, hogy gyakorlatilag minden tele van vele. Mikor az elsőket megláttam, még kihúztam az árokparton is, aztán láttam, hogy mennyi van. Hát nem én vagyok a Don Quijote, úgyhogy abbahagytam. 

Még kimegyek gyomlálni, és összerakom a komposztálót, kitalálom hol legyen a helye. Túl sok már a kupac fű a kertben itt-ott, össze akarom szedni és belerakni. 

Sok dolgot kell megcsinálnom a kertben és nemsokára jön a sötét időszak, akkor már tényleg csak a hétvége lesz, mert se reggel, se este nem tudok kimenni dolgozni a kertbe... túl hamar bejött az idén az őszi feeling, valahogy nem örülök neki.