Macskák és dudvák, mint mindig

Szegény Herkulót azt hiszem megcsíphette egy darázs. Úgy néz ki a feje csórikámnak, mint egy nagyra nőtt buci és a szája is félreáll. Úgy sajnálom őt, mindig van valami baja, hol megsérül valamije, hol Elza pofozza fel durván, hol meg a darazsak csípik és ki tudja mi minden éri még. 

Sajnos a darazsak idejárnak a cicakajára és nagyon erőszakosak, a macskát is elzavarják.  Herkulest ma máshol etettem meg. Látom rajta, amikor jön és segítséget kér. Behúzódott egészen az ablakpárkányra és először nem is értettem, hogy mi a baj, csak akkor amikor megláttam a feldagadt fejét és a darazsakat. Szinte mutatta, hogy valami nem OK. 

Sosem hittem volna, hogy ezek a cicák ennyire intelligensek. Mindent értenek, az más tészta, hogy zömében nem szófogadók és egyáltalán eszükben sincs a kedvemben járni, de látom, hogy mindent értenek, mert tudják mikor mit kell és időnként még szót is fogadnak. És az sem igaz, hogy önzők és csak a kaja kell nekik, ugyanúgy kérik a szeretetet és adják is és nagyon, de nagyon tartozni akarnak valahová, szükségük van a gondoskodásra és a figyelemre. 

Olyan aranyos, kinn tevékenykedtem a kertben és ott pihent egy bokor alatt a közelemben, hát ezt is megértem. :) 

Böbe benn alszik, kapott egy macskamenta levelet, amit be is nyelt, Elza nem tudom hol van, reggel itt volt, de aztán elment. Nem bánom, mert már nagyon be volt szokva a verandára. Egy macskának nem elég pár négyzetméter és ami azt illeti Elzának szaga is van, mert az almon fekszik, pedig csináltam neki új bungallót dobozból, de nem megy bele... ki látott már olyan macskát, amelyik nem szereti a dobozokat?

Az almot hiába takarítom néha naponta kétszer is, akkor is szaga van, mert Elzának van szaga. Olyan kis büdös borz, fingós is... borzasztó mi van körülötte. :)))))
Érdekes, hogy Böbének nincs szaga, bár ő kinn végzi a dolgát, az alom majdnem csak dísznek van, meg az olyan alkalmaknak, mint valamelyik nap is volt. Félig felébredt álmából, kivonult az alomra, csukott szemmel (szerintem aludt közben is) pisilt és visszament aludni. De ez ritka, havonta ha egyszer használja. Elzának viszont az a tipikus macskaszaga van, amit nem szeretek, nem tudom, hogy mitől van ez nála. 

Ma elültettem a nyáriorgonát, tegnap a tamariskát tettem el és valamelyik nap a japán szellőrózsa is földbe került, azóta már ki is nyílt, ezzel az új szerzemények mind megtalálták a helyüket a kertben. 

kk_img_20210820_103706.jpg

Elültettem a kigyökerezett krizantémokat is, lassan alakulnak a kontúrok a kertben. Zömében évelők lesznek mindenütt és közöttük pár szál egynyári virág. 

Még ma ki akarom ásni a földből a prérigyertyát, mert nincs ott jó helyen ahol van. 

Kicsit aggaszt, hogy az őszi kikericseknek se híre se hamva nincsen, tavaly volt, ami már kibújt augusztusban. Sőt, az őszi sáfrányt se látom még... fura. 

Virágzik viszont mind a két mályvacserjém, ez ezért érdekes, mert saját dugványról ültettem ki őket tavaly ősszel és olyan szépen megnőttek!  kk_img_20210815_072817.jpg

kk_img_20210815_072802.jpg

Csodaszép a kert most is, annyira élvezem! 

 kk_img_20210820_103849.jpg

kk_img_20210820_104540.jpg

kk_img_20210820_103825.jpg

kk_img_20210820_104417.jpg