Begóniák és rókaüvöltözés

Éjjel egy óra után arra ébredtem, hogy valami üvölt. Egy ideje hallottam már álmomban is, valahogy bele is szőttem az álomba, végül aztán mégiscsak felébredtem rá. Nem ismertem ezt a hangot eddig, olyan fura ugatás szerű üvöltés volt. Vaslogikával kikövetkeztettem, hogy ez csak róka lehet, mert más nemigen él errefelé, ami ugatáshoz hasonló hangot ad. Az tiszta volt, hogy nem kutya. Farkas nemigazán él errefelé, és a farkasnak a hangja se ilyen. Felhúztam a redőnyt, hogy elijedjen, de nem ijedt meg, tapsoltam is, de nem hederített rá, végül a villanyt kapcsoltam fel, akkor abbahagyta. Ma reggel meghallgattam a youtube-on a rókahangokat és tényleg RókaKoma volt, nem tudom mi baja lehetett, hogy ekkora lármát csapott. Az utolsóként, a  "Vész ugatás"-ként azonosítottam, vagy lehet, hogy az első volt a "Figyelmeztető ugatás", de inkább a másik. Hogy aztán milyen vész leselkedett rá itt az ablak alatt arról fogalmam sincs, mi történhet egy rókával az erdőben? Itt nincs aki őrá vadászik, persze az ember kivételével. 

Az első két begóniát gumóról ültettem tavasszal. Kissé sokat vettem, az igaz, hogy anyunak is vittem belőle, de még így is van 5, most 3 virágzik éppen szépen, a másik kettő elé gyenge, szerintem ők se bírják a meleget, pedig félárnyékban vannak. A virágjuk is szimpla, köszönőviszonyban sincsenek azzal, ami a képen volt róluk, de a képen látható fehérnek se, mert nem vettem fehér színűt sem... hmmmm. 

Rengeteg vizet isznak és tápot is adok nekik. A legalsó képen pedig a tavalyi begóniám van, ezt sikerült átteleltetni és életben is tartani (nem úgy, mint a csóri bougainvillát, az teljesen megdöglött, sajnos). 

 

kk_img_20210719_080341.jpg

kk_img_20210719_080359.jpg

kk_img_20210728_064000.jpg