Berakodás a pajtába

Huh, de mennyi mindent megcsináltam! A fatároló teljesen tele volt rakva zsákokkal, amikben aprófát gyűjtöttem össze. Nem dobáltam ki semmit az első fakivágáskor, mert akkor még fával fűtöttem. Most sem akarom se elégetni, de túladni rajta, ha már annyi dolgoztam az összeaprításával. Ezeket a zsákokat behordtam a nagy ronda pajtába, de előtte lepókhálóztam. Akkora pókok futkostak ott, mint a ló! De nem bántom őket, sok legyet megesznek, meg mindent. 

Ötletszerűen jött az egész, tulajdonképpen a pajta másik részét nézegettem éppen, hogy a cicáknak télire veszek kocka szalmabálát és építek nekik belőle szalmaházikót. Annál melegebb nem lesz semmi nekik, illetve most már csak Herkulesnek, mert Elza úgy tűnik verandalakó lesz. 

Ahová a cicaházat képzelem, valami termetesebb PókKoma lakhat, (biztos a BanyaPók) mert egész nagy bogarakat is láttam ott lehullva, nem is egyet. Zsákos Frodót nem láttam, szóval lehet, hogy mégse a Banya lakik ott. 

És ha már nekiláttam, akkor a fát is összébbraktam kicsit a fatárolóban, mert a kisebb ágakat a macskák szétzilálták. És ha már... akkor a pincéből is kihordtam a kerti szerszámokat a pajtába. Jó ideje készülök már erre, mert a pince teljesen rendbe van téve, tulajdonképpen egy szuterén és ha sáros cipővel hurcolászom oda a szerszámot, akkor mindig koszos  lesz. Így aztán ásó-kapa-vasvilla-csodaásóvilla kiköltözött. 

A pincében is laknak pókok, ott se irtom őket, csak a kamrában, ott érdekes módon kaszáspókok laknak. Róluk azt olvastam, hogy érdemes őket (is) békén hagyni, mert ők megeszik a másféle pókokat is, szóval tisztán tartják a terepet. Hát ennyit a pókokról mára. 

Ahhoz már nem volt lelkierőm, hogy ki is takarítsak a pincében, de ami késik nem múlik, és akkor majd szép rend  lesz és lett egy nagy helyem is, ami nem utolsó dolog. 

Sütöttem egy jó nagy adag lecsót is, ettem is belőle, szóval elégedettséggel töltött el megint, amit véghezvittem. 

Viszont kicsit fájnak a tagjaim, ami azt illeti a leülés némileg mereven megy... meg a felállás is, basszus, ezt majd ki kell jógázni a derekamból, mert így nem maradhat. Nagyon gáz, nekem nem szokott ilyesmi lenni, bár az is igaz, hogy sokat kaszáltam, sok járólapot kirakodtam, sok zsákot eltoltam a taligán és átraktam, sokat kapáltam, sok-sok-sok mindent csináltam.