Szagos bükköny a ronda falra

Tegnap délután nem sok időm volt bármit is csinálni, mert elkezdett esni az eső, de a "nyomornegyedes" résznél legalább a csodaásóvillámmal fellazítottam a talajt és kigyomláltam. 

Amíg el nem döntöm mi legyen azzal az építménnyel, ami ott csúfítja az udvart, addig befuttatom az oldalát szagos bükkönnyel. Sose volt még ilyen virágom, de azt írja megnő 2,5 méteresre is, hát oda aztán nőhet. 

Kitettem az Asarinákat is, nagyon picik még, de valahogy én nem tudom mi van, nemcsak kinn nem nőnek a növények, hanem benn sem. Rengeteg  magról ültetett évelő virágom van az ablakban is, ott pedig meleg van és éri őket a napsütés is, de ez az idei év tényleg olyan, mintha lenne valami, ami visszafogja a fejlődést, mert se kinn, se benn nem úgy fejlődik semmi, ahogy kéne. 

Az a fal, amire futtatni akarom őket, borzalmasan néz ki (Nincs is fotó, egyszerűen nincs pofám kirakni ide, meg minek is, majd amikor szép lesz, akkor legfeljebb teszek ki ilyen volt, ilyen lett fotót, de addig minek reklámozni a putrit). Ez egy nagy, fedett régi ólnak az oldala és az udvar felé néz, valami régi linóleum  van rászögelve, illetve deszkákkal odafogatva... borzalmas.

Gondoltam arra, hogy leszedem róla ezeket és veszek OBS lapot, amivel leburkolom, az OBS lapot pedig szigetelem valami szép formájú bordó zsindellyel, de amíg el nem döntöm, hogy egyáltalán megtartom azt ott vagy  lebontatom, addig  nem költök rá, addig maradok ennél az ápol és eltakar módszernél. Így aztán uszögeket vertem bele a fás részekbe, azokon keresztbe is és hosszában lefelé madzagot húztam, hogy legyen mibe kapaszkodnia növénynek. 

Lehet, hogy teszek ki még pár hajnalka magot is, hadd legyen minél több növény, ami elfedi nekem a nyáron. Bár szép így sem lesz, mert ott van még a sitt is azon a részen, a kutat is rendbe kéne hozatni... szóval van még itt mit csinálni. 

Szívem szerint egyébként elbontatnám onnan azt az ólat, de ki fogja azt szétszedni? És mennyiért?  Apu régen állatokat tartott benne, kecskét, disznót, nyulat... ez egy nagy pajta, be lehet menni, úgy, hogy nem kell lehajolni sem, csak nagyon pókhálós, meg állatszaga van és nem látom, hogy úgy ki tudnám takarítani, hogy tényleg normális legyen. Zárható is, most éppen benne van a kapálógép, tegnap tettük bele, apu kihozta és azt is terveztem, hogy kihordom a kerti szerszámokat oda a pincéből. Aztán majd meglátom mi legyen vele.