Ültetőasztal

Vettem egy klassz ültetőasztalt a Vaterán. Olcsón, méghozzá nagyon olcsón. Megtaláltam majdnem ugyanezt az asztalt a neten és tízszer annyiba kerül, mint amennyiért én vettem. Annyi a különbség, elöl nincs az enyémen egy szegélyléc és hiányzik róla a takarólemez. Egészen meg vagyok lepődve, hogy ennyiért meg tudtam venni... hmmm... ez az asztalka úgy tűnik az enyém akart lenni. 

A takarólemezt nem is bánom, mert nem szeretnék olyat rá, azt hiszem majd veszek rá valami vinyl takarólapot. 

kk_img_20210314_130103.jpg

Megszenvedtem az összeszerelésével, mert nem voltak meg rajta a furatok, ezért méricskélni és furkálni kellett. 

Ma már egyébként kinn voltam a kertben, megint elbontottam egy csomót a borostyából, már egészen jól látszik, hogy milyen szép tágas lesz, ha leszedem a kerítést. Az a rész egy kicsivel, egy lábnyival magasabban van és vannak odarakva kövek is, amik tartják a talajt, közéjük majd teszek talajtakaró növényeket, amik fogják a talajt. Szappanvirágot, phloxot, kövirózsát, meg ilyesmit. 

Kicsit megszívattam magam azzal, hogy ősszel nem szedtem össze rendesen a magnólia leveleit, most kb. mindenütt volt belőle. Bemásztam egy kis kézi gereblyével a zugokba is és összehúztam a leveleket és egyebet, vödörbe gyűjtöttem és hátrahordtam a komposztba. Illetve nem is tudom lesz-e abból a vegyülékből valaha normális komposzt, de majd kiderül. Hátul van a bokrok mögött, olyan ápol és eltakar helyen, főleg, amikor lomb is van rajtuk. Hátrahordtam a rengeteg borostyánt is. 

Még mindig ennyi van belőle, ez lesz a java. Olyan vastag ág is van benne, mint a karom. 

kk_img_20210314_144732.jpg

Gereblyéztem a többi részen is, mert a fakivágások után elég sok gally volt szerteszét, kis kupacokat húztam össze, majd holnap berakom a taligába és azokat is hátrahordom. Benyúkáltam a bokrok alá is, de azt hiszem még pár bokor ki fog menni, de már nem az idén, az tuti.