Kelnek a zöldségek!

Rengeteg mindent ültettem, most már a szememmel növesztem őket a kertben, na meg locsolással, mert nagyon száraz a föld. 

Ma délután is kihordtam jó pár kanna vizet, ami el van ültetve azokat meglocsoltam, kivéve amiket a napokban ültettem, mert úgy szoktam betenni minden magot a földbe, hogy jól megnedvesítem a sorokat, vagy a fészket és abba teszem a magot.

Már kikelt a jégsaláta, a tölgylevelű saláta ( ez szép bordó tépősaláta lesz) és az óriás mustársaláta is, utóbbinak épp a sor közepét emelte fel Vakond Úr. Valamit ki kell találnom ellene, mert rengeteget túr a kertben... gondolom van mit ennie bőven. Ilyen szempontból nagyon hasznos, de amikor kitúrja a növényeimet, akkor haragszom rá. Kora tavasszal a krókuszokból is kiemelt egy csomót. Nem is értem, itt a nagy mező mellettem, a nagy széles határ, ő meg itt garázdálkodik a kertemben. Gondolom a sok trágya miatt rengeteg talajlakó rovar lehet itt.

Visszatérve a salátákra, nem látom viszont nyomát a római salátának, sem a mizunának, sőt a madársalátának sem. Utóbbinak nem lehet jó a magja, mert edénybe ültetve se kelt ki.

Kibújtak viszont a retkek, három félét ültettem, jánosnapi retket, fehér vajretket és hosszúkás piros retket, azt a kis francia fajtát, amit Párizsban tavasszal csokorban lehet kapni.

Növöget a borsóm is, az első széria már tíz centis körül van, a többi most bújik, beleértve a cukorborsót is, ezt szeretném a héjával együtt leszedni, mert szeretem, ha van belőle a grillezett zöldségek között. Majd utána kell néznem, hogy fagyasztható-e. 

 20200422_082259_k.jpg

Kikelt a sóska is, bújnak a hagymák és a fokhagymák is, bár utóbbi kicsit lassabban, de remélem elő fog kerülni az összes, amit ülettem, emrt s