Borsószedés és a makkák

Tegnap leengedtem a nagy fagyasztószekrényt, mert jön a borsó és kell a hely. Pár dolgot sajnos ki kellett dobnom, mert nem fért el a fenti fagyasztóban, pedig az utóbbi időben szinte már csak onnan főztem.
Aztán lehet, hogy végül majd kidobásra kerül ami marad, de nem tudni miből mennyi lesz az idén. Van még 5-6  csomag sárga zöldbabom, de az idén nem is tudom lesz-e, bár őszig még akár ültetni is tudok újat. Na mindegy, addig nem dobom ki és  amíg a kert teremni kezd, addig is lesz miből főzni, bár a mellékelt ábra azt mutatja, hogy inkább a zöldet fogyasztom. 
Olyanokat dobtam ki, ami már most is van a kertben, vagy nem kell, mint pl. az Új-zélandi spenót, tölteni való cukkini... az idén szerintem csak egy ilyen csomagot teszek el, mert főleg a reszeltet és a kockára vágottat használom el.
Nagyon hamar  leolvadt egyébként a fagyasztó, vissza is hordtam bele amit még nem szeretnék kidobni. Még egy csomó padlizsánkrémem is van. 

Megállapítottam, hogy az összes bokor alatt macska van. :)))) Ki akartam önteni a tuják alá a vizet, ami kijött a fagyasztó leengedése után, illetve szoktam forró vizet is beletenni, mert attól pillanatok alatt leolvad a jég és hamar kész az egész cirkusz. Már majdnem meglódítottam a vizet, amikor látom, hogy ott lebzsel a MosogatóCica. Megyek odébb, ott meg Herkules van, aztán a Nyenyere... végül a szilvafa alá öntöttem a vizet, mert tényleg minden bokorban macska heverész nálam. 
Nem tudom miért lógnak ennyire fürtökben rajtam, bár nagy álmokat nem dédelgetek velük kapcsolatban, szerintem a kajáért lógnak itt. :))))
Elzáról nincs kép, mert ő benn szokott aludni a bungijában. A MókaKépű meg csak enni jár ide. 

Herkules

kk_img_20240530_120347.jpg

A MosogatóCica

kk_img_20240530_120357.jpg

Nyenyerüs, gazdit keresek neki. Egy szeretetgombóc, nincs az a simi, ami elég lenne neki. 

kk_img_20240530_120409.jpg

És utoljára, de nem utolsó sorban, Böbike. :) 

kk_img_20240529_150502.jpg

Aztán leszedtem a borsót. Nagyon szép termésem lett az idén, szép, nagy hüvelyek. Ültethettem volna egy sorral többet, de szerintem így is elég lesz télire. Szeretem ezt a hörcsögözést, spájzolni be mindenféléket, mert tényleg annyira jó, hogy a saját vegyszermentes zöldségeimet eszem és nem kell a boltba se menni. Kifejtve 1 kg lett ez az első adag. 

Ez a kék egy jó 6 literes vajling, a műanyag doboz pedig egy húsos doboz, nem szoktam eldobni, mert a kertben ilyesmire jól használhatók. Nem tudom mennyi lesz kifejtve, de lesz még egy szedés, bár az már nem lesz ennyi, de szerintem elég lesz. Egyébként tavaly se kellett vennem, pedig nagyon kevés volt tavaly, szerencsére volt annyi minden, amit lehetett enni. 

kk_img_20240530_121657.jpg

kk_img_20240530_121717.jpg