Még a szar is le van szarva

... a szó szaros értelmében. 

Tegnap nem tudom mi történhetett, de a Böbe olyan szaros hátsóval jött be, hogy majdnem elájultam amikor megláttam. 
Gőzöm sincs, hogy tudta ennyire összekenni magát, olyan volt, mintha beleült volna a saját nagy rakás kakijába... lehet, hogy valami megijesztette? Vagy nem tudott elég mély gödröt ásni magának? 
Nem hittem volna, hogy valaha egy macska szaros hátsóját fogom törölgetni, de muszáj volt róla letörölnöm legalább a nagyját. Hát mit mondjak... ki voltam akadva, de a Böbe is. Ráadásul kimentem kidobni az első adag papírt és utána nem tudtam megfogni a kis hülyét. Menekült előlem, én meg kergettem végig a lakáson, aztán végül békén hagytam egy ideig, mert már mind a ketten meg voltunk vadulva.  Mikor lenyugodott egy kicsit, akkor megint elkaptam a grabancát és letöröltem még amit tudtam róla, utána meg már megmosakodott. A cicák nagyon tiszták, Böbi is mindig olyan, mint a patyolat, de most... mint aki seggel belelógott a pöcegödörbe.
Jó nagy szellőztetést csináltam utána, végigvizslattam a szőnyeget is, hogy esetleg leült-e valahová, de szerencsére nem lett kakis semmi. 
Kicsit meg voltam ijedve, nehogy hasmarsos betegség legyen, de úgy tűnik nincs semmi baj. 

Zuhog a hó... tegnap este kezdte nagy esővel, ami aztán átment havazásba. Egész éjjel esett, most is szakad, legalább 10 centi hó esett. Gyönyörű, de... már nem is ágálok ellene, mert minek? Úgy tűnik, hogy tavaly nyár vége óta a csapadék a főszereplő. 
Már kinn voltam kora reggel, eltoltam a havat a kapuból és előle, mert kis emelkedő van ott és nekem ma ki kell állnom az autóval, akármi lesz is. 

kk_img_20231207_070753.jpg

kk_img_20231207_070815.jpg

A napokban festettem új jelölőpálcákat is a kertbe. Egyrészt elfogytak már, másrészt ez az időjárás szerintem megeszi azokat is, amik kinn vannak, harmadrészt már nagyon nem stimmeltek a színek. Az idén annyi növényt ültettem ki, hogy alig győztem ledugdosni melléjük a pálcákat és nemcsak a színekkel nem törődtem már, hanem van kinn egy csomó sima, festetlen pálca is. Végül is a funkciójukat betöltik, de azért jobban szeretem, ha a virágnak megfelelő színű pálca van leszúrva. Segít megjegyezni, hogy hol milyen növény van. 

Valamelyik nap vágtam kinn új pálcákat is, de azok még száradnak benn a pincében. Talán tavaszra azokat is meg tudom majd festeni. 

kk_img_20231205_060010.jpg

kk_img_20231205_152955.jpg