Kész az egyik paradicsomágyás is

Felcsodaásóvilláztam a hátsó paradicsomágyást is. Ebben már harmadszor paradicsom volt, mert azt olvastam egy biokertész könyvben, hogy a paradicsom a saját helyét szereti, de az idén már nem produkált sokat, ezért jövőre valami mást fogok oda tenni. Talán hagymát... majd meglátom, télen fogom tervezni az ágyásokat.  
Ezt a részt még nem trágyáztam meg, majd beszórom és újra átmegyek rajta a villával. 

Az ágakat a fokhagyma ágyására fektettem, mert a macskák kitúrnák. Eszméletlen, hogy mit művelnek a friss földben. Nemcsak belepisilnek meg beletrogyiznak, hanem porfürdőznek is, kiheverésznék az összes fokhagymát, ha nem takarnám le az ágakkal. 

kk_img_20240922_111616.jpg

 Elkezdtem beszedni a répát is, de csak annyit, amit fel is dolgozok. Nem akarom az egészet egyszerre, mert csak összefonnyadnak. Ezeket karikára fogom vágni és úgy mennek be a fagyasztóba, de sajnos az idén nem lesz elég a répám, hiába ültettem sokat. 
Az utóbbi években nem sikerült jól a répa és a petrezselyem sem. Az idén biztos, hogy kell vennem répát. 

kk_img_20240922_115203.jpg

 Nyílik a fehér japán szellőrózsa is, vártam, hogy legyen rajta több virág, de csak bimbók vannak, pedig az eső után azt hittem majd robban a virágzása, de valamiért nem. 

kk_img_20240922_112257.jpg

 Kinyíltak a vetővirágok is, ezeket is nemrég ültettem át, mert az előző helyen már benőtte a pálmaliliom és a másik oldalról a tarackoló kékgyökér. Ha nem szedem ki, talán nem is virágozna. 

kk_img_20240922_110130.jpg