Vasárnap

Vasárnap végül csak kikeveredtem a kertbe, pedig nagyon nyögős voltam, de átjött apu, aztán ahogy kikísértem, valahogy kinn ragadtam a kertben. Sőt... nemcsak kinn maradtam, hanem egy igazán nincs kedvem dolgot csináltam meg - végül - kedvvel. Kimentem a szembebozótosba és vágtam 11 darab, nagy husángot paradicsomkarónak. Jó vastagok és hosszúak is lettek, lehet, hogy lesz majd amelyiket bab mellé teszem. Így már elég karóm lesz az idén, vannak bambuszkaróim is bőven. 

Aztán visszametszettem pár rózsát (még mindig van) és visszavágtam pár krizantémot (még abból is van), levagdostam a hunyorok tavalyi leveleit, hogy jobban látszódjanak a virágok. 

Illetve találtam pár szem lóbabot és kiültettem a fokhagymák mellé és vetettem egy kevés spenótot is.

A jövő héten akarok szerezni pattogatni való kukoricát, remélem gazdaboltban kapok, mert egyet már nem szeretnék rendelni, annyira elszálltak a szállítási árak. 
Ugyanis vettem a boltban és mivel itt nincs mikróm (majd lehozom már, bár nem igazán hiányzik), kibontottam és kipattogtattam egy nagy serpenyőben. Az utolsó kis kukorica is szépen kipattogott, de nem is ez volt vele a bajom. Direkt csak sósat vettem és nem vajasat, hogy ne legyen benne a zsiradék, de amikor kibontottam, akkor láttam, hogy bele van tapadva egy rakás zsírba, amit utána néztem meg a csomagoláson, hogy pálmazsír volt... 
Emiatt szeretnék saját kukoricát termeszteni, engem ne etessenek már ezzel a sok szarral. Ha lesz saját pattogatni való kukoricám, akkor majd elkészítem sóval és vajjal, de annyival, amennyivel én szeretem és semmiképpen nem az ócska pálmazsírral. Kénytelen leszek szemüveget hordani magammal a boltba, hogy lássam mit veszek meg... 

A kertben a cirmos krókuszok még most is csodásak. Jobb lett a kép, mert elvettem onnan a rozsdás támasztékot is, mert megmetszettem a Fairy rózsát, egyelőre nem kell neki. 

kk_img_20240310_130831.jpg

Tavaly vettem egy cserép erdei szellőrózsát, már nagyon régen vadásztam rá. Szinte minden kertben látok, de sose tudtam kérni senkitől (nem is vagyok egy kéregetős fajta), a lényeg, hogy nagyon megörültem neki. 
Úgy szétszórta a magját, hogy a környezetében mindenütt szellőrózsa kel. Most még örülök, de azt nem tudom, hogy meddig lesz így, ha ennyire szapora. :))))

kk_img_20240310_142123.jpg

kk_img_20240310_142128.jpg

Ez a kis Scilla a Puskin virág hagymákkal jött, már tavaly is kikandikált és meg is maradt. Remélem majd szaporodik is, jól fog mutatni az egészen halványkék Puskin virágok mellett. 

kk_img_20240310_135856.jpg

Ez pedig a MákVirágSzálam, a Böbe, aki láthatóan nagyon szenved, ebben a rossz időben nem tud kimenni. :D 

kk_img_20240310_142733.jpg