Jönnek a krókuszok

 Tegnap forrástúrán jártunk itt a környéken és hoztunk is csomó vizet mindegyikről. Majd végig fogom kóstolgatni és amelyik ízlik, onnan máskor is fogok hozni. 
3 forrást néztünk meg és még kaptunk egy negyedikre is tippet. Mindnek fogyasztható a vize, sokan látogatják is őket. Sőt, volt ahol sorba kellett állni.
Most már elkezdem majd felfedezni itt a környéket, mert annyi csodás látnivaló van, amiket nem ismerek. 

A kertben nem sokat időztem, de a nagy kékszakállt, a cserjés pimpókat és a japán gyöngyvesszőket is jó alaposan megmetszettem. 

Közben egyre több krókusz nyílik ki, de annyira kéne nekik a napsütés. Helyette este is szakadt az eső, én már tényleg nem tudom mi lesz, ha nem hagyja abba az eső, így veteményezni se fogok tudni, nem tud annyira se kiszáradni a föld, hogy egyáltalán hozzá lehessen nyúlni. Most megint tocsog a kert a vízben. 

Ahogy nézem a krókuszokat, jól körbenőtték őket már az egyéb növények, elég sokat fel kell majd szednem az idén és ősszel új helyre ültetni, mert az árnyékban nem fognak nyílni. Pl. két nagy adagra (az egyik egy szép cirmos fajta, a másik lila), jól ránőtt a pálmaliliom, onnan biztos, hogy majd fel kell szednem, azt se tudom, hogy egyáltalán hoz-e virágot az idén. Tavaly abban a rengeteg esőben minden olyan hatalmasra nőtt. 

A krókuszok is nagyon szaporodnak, itt ezen a képen látszik a szaporulat is a bal oldalon (bár még az is lehet, hogy lilák lesznek), de maga a telep is minden évben egyre nagyobb. 

kk_img_20240225_132111.jpg

kk_img_20240225_131526.jpg

kk_img_20240225_132106.jpg

A császárkoronáról azt olvastam, hogy nagyon nehezen szaporodik, hát... itt nálam egy úgy elszaporodni látszik, hogy fantasztikus. Ez 1 darab hagyma volt, most úgy látom, hogy 9 helyen bújik ki a földből. Örülök neki, mert nagyon drága a hagymája. 

kk_img_20240225_132040.jpg

Ez pedig Elza a bungijában, jól be van bambulva a CicaNéni!  

kk_img_20240224_102224.jpg