Érkeznek a virághagymák!

Elkezdhetem előkészíteni a helyet a kertben, pár napon belül érkeznek a virághagymák. Ahogy végignéztem a rendelésemet, már megint sikerült túlzásba esnem. Nem is tudom hová teszem őket, olyan sok jön. 
Rengeteg krókusz megint, tulipánok, fritillariák, ciklámen, kakasmandinkók, nárciszok, recéshagymájú nőszirmok...  rengeteg hagymás. 

Pedig már azok is nagyon szaporodnak, amik eddig megvannak. Épp a minap ültettem el egy csomó nárciszhagymát, amiket nyár elején szedtem fel, mert nem jó helyen voltak. Majdnem ugyanoda tettem vissza őket, ahol eddig voltak, csak kicsit beljebb az ösvénytől. De hát most ezeknek van az ideje, tavasszal pedig csoda virágzás lesz a kertben, még több hagymással, mint amik eddig voltak. 

Most már egyébként úgy érzem, hogy elég is lesz, innentől kezdve már csak különlegességek jönnek majd, egy-egy fajta. A cél az volt, hogy még nyugdíj előtt összegyűjtsek mindent, amit csak szeretnék, mert akkor majd nem tudom mit engedhetek meg magamnak. 
Illetve most már lehet rendezgetni majd a kertet, átvariálni, persze csak az évelők szintjén, a cserjék maradnak a helyükön, bár már rájöttem arra, hogy némelyik nem a legjobb helyre került. A korai loncot biztosan át kell ültetnem, de a többihez nem nyúlok már. A rózsalonc helye sem jó ahol van, de majd inkább az ösvényt igazítom hozzá. 
Hát igen, kezdenek kiütközni a hibák, amiket elkövettem, de egy kertben semmi nem korrigálhatatlan. 

Közben  lassan elkezdtek kinyílni a krizantémok is, ez a sárga tavaly őszi szerzemény, nagyon örülök annak, hogy áttelelt. 

kk_img_20231007_110500.jpg

A bordó krizantémok mellett nagyon jól mutat a rózsaszín kakukkmák és meglepő, hogy még most is hozza a virágait. Bár az utóbbi pár borúsabb napon már nem nyitotta ki. 

kk_img_20231007_140837.jpg

kk_img_20231007_140853.jpg

A fehér(es) krizantém is új, ezt is tavaly ősszel ültettem. Tavasszal annyit hordtam szét a kertben a meglévők közül is és annyit változtak a felvillázott részek is, hogy már nehéz mindet beazonosítani, de ezt megtaláltam a tavalyi képek között, hogy melyik volt. 

kk_img_20231008_143813.jpg

Ez pedig a Nerine első virágja nálam - kinyílva. Sajnos már nem lesz hosszú életű, mert nem ígérnek szép időt. Amikor megjönnek a fagyok, majd beviszem, mert a hagymája nem télálló. 

kk_img_20231008_170822.jpg