Kaszálás

Uhhh, levágtam tegnap az összes füvet belül, már csak a ház előtti rész maradt, de ma már nem vágok, mert nagyon elfáradtam, majd a jövő hétvégén. 

Azon azért elméláztam, hogy a nagytudású eladó, aki nekem ezt a kaszát ajánlotta, hogy gondolta, hogy egy nőnek ezt ajánlja? 
Ez egy ALKO 4125 és rákerestem a neten, ez bazmeg 9,1 kg. Nézegettem különböző kaszákat és rengeteg sokkal kisebb, könnyebb kasza van. Valahogy akkor, amikor vettem, akkor ez fel se tűnt nekem, persze lövésem se volt, hogy mire kell figyelni és ezek szerint az eladónak se... Az ember - ha nem ért valamihez - jól kérdezni se tud. 
Emlékszem, hogy azt kérdezte, hogy mekkora a terület amit kaszálni akarok és ahhoz adta a gépet, de az nem merült fel a nagyokosban, hogy nem egyszerre fogok levágni egy ekkora területet? 
Tele van ez a világ alkalmatlan idiótákkal. 

 Azért a kaszálás után még volt bennem annyi kakaó, hogy végigvilláztam a kapálógépes részt és még azt is átvilláztam, amit tömörödöttnek láttam. 
Kiszedtem a veteményes részről az összes füvet is, vetettem genovai bazsalikomot (azt a nagylevelűt), kaprot és volt még pár szem borágó magom, azok is a földben vannak. 
Ma még tervben van a zöldbabnak való ültetése és további bazsalikomokat is akarok, van még bordó levelű, fahéj illatú, citrom illatú, de  ezekből jóval kevesebbet teszek, mert tavaly se kellett annyi, amennyi lett a kertben, csak melóztam vele, amikor ki kellett szedni. 

kk_img_20230422_174205.jpg

 A piros tulipánokkal kapcsolatban rájöttem, hogy azért rendeltem egy csomó pirosat, mert az előkert annyira, de annyira hideg kék és lila virágokkal van tele és ez így is  maradt az idénre is... az összes piros tulipánt a hátsó részre ültettem el. Ennyit a tervezésről... :))))

kk_img_20230422_134713.jpg

Annyira szép kezd  lenni ez a bokros rész is, egyrészt kinyílt a  kaukázusi nefelejcs és bársonyos tüdő még most is virít. Fogok még behozni belőle a kertbe, mert nagyon szép és a zöldje is megmarad hosszan, a cserjék alatt nagyon jó helye lesz. 

kk_img_20230422_173950.jpg