Könyvek nekem karácsonyra

Rendeltem 3 könyvet, meg is jöttek tegnap délelőtt. Egyre voltam feliratkozva ami most jelent meg, Paul Sédir, A varázsnövénytan című könyvére, de találtam egyebeket is. 
Őszintén remélem, hogy a varázsnövénytanban tényleg fogok találni olyan információkat, amiket eddig nem ismertem. A növények csodálatosak, de nagyon nagy az erejük is, azt is tudni kell, hogy mit mivel lehet vegyíteni, különben elvész a hasznosságuk és ha rosszul használjuk őket, a legnagyszerűbb gyógynövények is mérgekké válhatnak. 
Sajnos a sötét középkorban nagyon sok ilyen tudást kiirtottak, elpusztították nemcsak a tudó embereket, hanem mindent, ami a tudást hordozta. Gonosz, buta és sötét idők voltak, de főleg buta és korlátolt. 
A gonoszságról mindig is azt gondoltam, hogy önmagában nem létezik. A gonoszságot mindig a tudatlanság hívja életre, az a fajta sötét butaság, amikor egy ember nincs tisztában azzal, hogy mit csinál és mit okoz. Aztán idővel vagy ráébreszthető vagy nem. Szerintem létrejöhetnek az agyban olyan pályák, amikor kizáródnak azok az a tényezők, amik megakadályoznák, hogy valaki megtegyen valamit, amit nem szabadna. 
Visszakanyarodva a könyvre, remélem, hogy tényleg hézagkitöltő lesz. 

Paul Sédir - Varázsnövénytan

A másik könyv, Vörös Mária Nyemirovszkaja könyve (ez már a 3. könyvem  tőle) A megbetegítő mátrix
Nem gyakoroltam még, (idő hiányában az elmélyülés elég nehéz) de nagyon szeretem az írásait.
Egyébként azt hiszem éppen Vörös Mária egyetlen mondata lökött egy nagyot rajtam egykor: "Nem exponálhatok egy tudatot véglegesen szellemi meglátásba, mert a letisztultsághoz képest iszonyattá válik az élet."

Vörös Mária Nyemirovszkaja - A megbetegítő mátrix

A harmadik könyv Richie Bostock-tól a Kilégzés. Ez lesz kb. a százhetvenhatodik légzésről szóló könyvem. 
A légzés az, ami mindig kéznél van, bizonyított a gyógyító hatása (ott van pl. a Buteyko légzés), de nagyon sok fajtája van, a Rebirthing, a Vivation, a jóga légzés, a chikung légzés és még megszámlálhatatlan légzőgyakorlat áll rendelkezésre, amit szem s száj megkíván és mindegyikből lehet valami új tapasztalatot nyerni. 
A légzés arra is jó, hogy ember megfigyelje a saját fizikai állapotát. Mielőtt megbetegszünk, már lehet érezni, hogy nem úgy lélegzünk, a betegség alatt pedig egyenesen rossz a légzés. Pl. egy influenza alatt és nemcsak a bedugult orr miatt. A légzés mikéntje akár a halál közeledtét is jelezheti. Pl. amilyen hosszan nyitva van mindkét orrlyuk (és ezt nem speciális gyakorlattal értük el), hanem magától úgy van, abból még az is megjósolható, hogy kb. mennyi idő múlva fog beállni a halál.

Richie Bostock - Kilégzés

 

Karácsony körül lesz egy kis lecsendesülés és akkor kicsit többet fogok olvasni. Egyébként csak esténként van rá időm, de akkor meg a legtöbbször bealszom egy pár oldal után.