Elkezdtem beszedni a répát

Tegnap ebédidőben kirongyoltam a kertbe és kihúzgáltam egy sornyi répát. Hát... nem igazán szépek, mondhatni rondák, még sose volt ilyen vacak a répám, de amit lehet elteszek, mert a boltba már alig merek bemenni, olyan árak vannak. 
Eléggé kukacosak is... hamar kijött a hagyma közüle, a répa meg csak utána indult neki, amikor megjöttek az esők, nem csoda, ha kukacos lett. 
Este megmostam őket és fel is dolgoztam, beraktam a fagyasztóba. Így, hogy ennyire kukacosak, nem teszem őket homokba, mert csak kifejlődne a sok kukac és a répa is megrohadna. Ha frissre lesz szükségem, annyit majd megveszek, mert nem tudom kiválogatni, nem látszik, hogy melyik az egészséges. Úgy néz ki, hogy a répalégy ott teszi bele a petéjét, ahol a levelek nőnek ki a répából. Az idén sajnos ilyen lett a termés, csoda, hogy egyáltalán lett. 

kk_img_20221109_130001.jpg

Így majd szépen soronként feldolgozom, ma is majd egy sort és pénteken is és kész is lesz. 

Okulva a kukacosságból, jövőre büdöskét is ültetek mellé és amikor kiszedem a hagymát, újakat fogok mellé duggatni. Vagy hagymamagot vetek mellé és lesz saját dughagymám, mert az is nagyon drága volt már eddig is, el se tudom képzelni tavaszra majd mennyibe fog kerülni. 

Valamelyik nap egyébként voltam Pesten és hoztam az OBI-ból egy csomag óriás karalábé magot és egy csomag uborkamagot is (sose tudok kijönni a boltból valami ültethető nélkül), meg két újabb fajta krizantémot a 70%-os leértékeltek közül. Ezek között mindig nagyon klassz növényeket sikerül vennem, pár Astert is így vettem, éppen a legszebbeket.
Nagyon különlegesnek látszanak, szeretném, ha megmaradnának jövőre is. Izgulhatok miattuk a télen, de majd jól betakargatom őket! :)

kk_img_20221109_071301.jpg

Az előkertben kinyílt az utolsó krizantém is végre, hatalmas, gyönyörű bokor lett és magától ilyen szabályos gömbölyű. Kár, hogy a többi úgy lekonyult a hétvégi esőtől, most lenne a legszebb a kert, de nem lehet minden tökéletes. 

kk_img_20221104_075116.jpg