Pórul jártam

Megrendeltem egy kis - mogyorófa kerítést, hamar meg is kaptam... de nem ám azt, ami az akkori képeken volt hirdetve. 

Update: úgy látom lecserélték a fotót, gondolom, a reklamációm kapcsán.
Én még ezt láttam és rendeltem: 

kk_af40ma.jpg

kk_af65ma.jpg


Azt nem is tudom, hogy merték ideküldeni azt amit küldtek, mert köszönőviszonyban se volt azzal, amit hirdetnek. 
Ez a fa se megmunkálva nem volt, ahogy a fejszével széthasították, mintha gyújtóst hasogattak volna, úgy betekerték a drótba oszt heló. Se a leszúrható lábak végei nem voltak kifaragva az egyiknél, de még a végén is csak elnyesték a drótot úgy, hogy nem volt összefogható sem, arról már nem is beszélve, hogy egy méretre gyártott kerítésnél nem ördögtől való az az elvárás sem, hogy a két legszélső elem a leszúrható elem legyen. 

Egyértelmű volt, hogy ezt meg kell reklamálni, írtam is nekik e-mailt és nagyon meglepődtem, hogy még aznap felhívtak telefonon és meg is beszéltük, hogy mi a probléma. 
Én nem vagyok az a típus, aki csak a problémát látja és a sérelmeit sorolja vég nélkül, hanem a megoldást szoktam keresni a problémákra, ezért könnyen megbeszéltük, hogy mi legyen.

Az is meglepő volt, hogy már tegnap itt is volt az új csomag, szóval a reklamációm kezelésére egyetlen szavam se lehet. Abban reménykedtem, hogy azért csak adnak arra, hogy a reklamáció után mit küldenek ki. Na ezt volt az igazi meglepetés! 

Kiküldtek egy sokkal rosszabb minőségű kerítést, semmivel, de semmivel nem törődve abból, amit kifogásoltam. Ja nem, a lezáró drót legalább össze van fogatva. A lábak nincsenek kifaragva, ugyanolyan szálkás, hasított a fa és a rövidebb darabot kihengergetve a lezáró elem se láb... no comment. 
Tulajdonképpen jól megszívattam magam, mert amit most kaptam, még sokkal ócskább, mint amit visszaküldtem. A "jóvanazúgy"-tól ez szerintem pár szinttel lejjebb van. 

Próbálok nem bosszankodni a témán, végül is én elég sok dolgot rendelek és ez az első, ami ennyire ócska. Egyébként nagyon kedvesek voltak, tényleg azonnal reagáltak, azt nem gondolom, hogy direkt akartak volna kitolni velem, egyszerűen valószínűleg ez az igényszint.  Ez a termék úgy tűnik ilyen, de az biztos, hogy meghirdetve nem ez van.
Tulajdonképpen tökmindegy, hogy melyik eset áll fenn, a tanulság: a kosárfutártól többet semmit sem fogok rendelni. 

Ezt, ebben a minőségben, sőt jobb minőségben én is meg tudom csinálni. Tegnap kiraktam a kis kerítést és még az se stimmel, hogy a pálcáknak függőlegesnek kellene lenniük, egyforma távolságra egymástól, de nem így van, így nehéz őket a földbe gyömöszölni (mert a láb meg kevés) és nem áll egyenesen az egész. Úgy szar, ahogy van van, na! 

Ezt küldtem vissza, ami csereként a reklamációmra jött, az ennél sokkal ócskább. :( 

 

kk_img_20221010_112206.jpg

kk_img_20221010_112215.jpg

kk_img_20221011_080711.jpg

Gondolkodtam, hogy egyáltalán időlegesen is kitegyem-e a kertbe, vagy írjam fel a veszteséglistára és szedjem szét gyújtósnak.
Végül kitettem, legalább annyit mutasson meg, ha már itt van, hogy nézne ki ott egy igazi, szép, igényes kis kerítés (persze nem ez), de a kontúrokat meghúzza, hogy lássam. Nem sokáig fogom megtűrni.