Felhizlaljuk a CicaUrat

Herkuló tegnap 4 adag kaját evett meg, plusz a száraz kaják. A negyedik nem tetszett a kényes CicaÚrnak, kitettem a kaját, de beült az ablakba jelezve, hogy mást szeretne. Sajnos nem kapott mást. Régebben nagyon a kedvükben jártam, de az lett az eredménye, hogy elkezdtek rettenetesen válogatni. 
Azóta kiteszem a kaját és aki bújt, aki nem... idővel legyőzi őket az éhség.  Általában úgy megy, hogy bepróbálkozik, tüntetőleg nem eszik és nagggyon szenved, aztán szépen megeszegeti amit kapott. :)))  De azért tegnap látni kellett volna azt az áldozat fejet, hogy neki miket kell megennie. :))))

Fotózni bezzeg nem hagyja magát, van egy rakás ilyen képem, mindenhová fordult, csak a kamera felé nem. Ez a bünti, mert nem a foga alá valót kapott. 

kk_img_20220301_171831.jpg

A lányok meg (Böbe és Elza) tegnap megint háborúztak, pontosabban Elzából tört ki megint a féltékenység. Kétszer is lepofozta a Böbét és ilyenkor iszonyú dög az Elza, kimegy és őrjáratozik és nem akarja beengedni se.
Nagyon mérges voltam tegnap, mert hideg a reggel, ma is -4 fok volt és nem maradhat kinn a Böbe, mert ő nincs ahhoz szokva. Este 11 után tudott bejönni, (én meg ugye nem tudtam aludni) amikor Elza végre már behúzódott, mert ő is fázott, na meg rá is förmedtem párszor, hogy kidobom. Azt hiszem érti, ezek mindent értenek és utána már nem ugrott az ajtóhoz, hogy lepofozza a Böbét a lépcsőről, amikor be akart jönni. Azt nem értem, hogy a Böbi miért nem védi meg magát, csak nyeli a pofonokat és próbál elsunnyogni Elza mellett ilyenkor, de Elza valahogy időnként ilyen, féltékeny és kisajátítós. Herkulest is lepofozza időnként az ŐrmesterAsszony. 

A napokban elültettem majdnem az összes palántának valót is, ott sorakoznak az ablakpárkányon kis poharakban: padlizsánok, paprikák, paradicsomok és óriás zeller. A korai karalábét majd később ültetem el, a többieket, a későiket, mint vöröskáposzta, kései karalábé, leveles kel, brokkoli stb. majd csak április-májusban, amikor már kinn a kis melegházban is megmaradnak. Tényleg, még azt is össze kell rakni.