Petra kertje - Izland

Pontosan Petra's Stone Collectionha valaki utána szeretne olvasni. 

Ez egy csodálatos, fantasztikus kert! Sose hittem volna, hogy Izlandon ilyen szép, buja növényzettel fogok találkozni és persze a kövek is csodálatosak. Rengeteg, de tényleg, szó szerint rengeteg ásvány és kristály van a kertben, mindenütt, amerre az ember szeme ellát. 
Petra - a hölgy, aki ezeket összegyűjtötte (sajnos már meghalt) - már gyerekkorától kezdve imádta az ásványokat és amikor még nem tudta hová tenni őket, csak fejben gyűjtötte. Megjegyezte, hogy hol vannak a kövek és amikor már volt helye a gyűjteménye számára, akkor hazavitte. Azt mondják egész életében járta Izland hegyeit és gyűjtötte az ásványokat és amikor elterjedt a híre, akkor mások is vitték neki, akik találtak ilyesmit. Sokezer ásvány van a kertben elhelyezve mindenütt. 

A kert nemcsak az ásványai miatt érdekes, hanem a csodaszép növényzete miatt is (ide most főleg) ilyen képeket teszek. És muszáj megemlíteni a rengeteg, de tényleg rengeteg kertitörpét is, amik el vannak bújtatva a sok növény között. Mindenféle van, egészen pikáns kis lurkók is akadnak közötte. Itt-ott talán már egy kicsit too much-nak is tűnhet, de a kopár Izlandon, ahol az egész táj olyan, mintha óriások szántották volna fel régebben és újabban is, üdítő látványt nyújtottak. Csupa-csupa lávafolyam az egész sziget, van, ahol ezek a "szántások" már lekoptak, legömbölyödtek és benőtte az északi növényzet az egészet, de van ahol még teljesen kopárak ezek a lávafolyások, csipkézettek, élesek, közéjük se lehetne merészkedni. És persze mindenütt gőzölög, füstöl, zuborog és fortyog az egész sziget és sajnos olvad. A gleccserekről szakad le a jég és besodródik a tengerbe vagy csak elolvad és elfolyik a víz. 
Holdbéli és Marsbéli tájak, óriási vízesések, olyan szél, ami feldönt és olyan gyorsan hömpölygő ködök, hogy a legrémisztőbb horrorfilm is megirigyelhetné. Ha valahol, akkor Izlandon érezni lehet a természet erejét, néha egészen ijesztő. 

A képek azért is érdekesek, mert július elején érkeztünk Izlandra és azok a növények virágoztak, amik nálunk április-május környékén nyílnak. 

Izland vadnövényeiről majd csinálok egy másik bejegyzést, nagyon szépeket fotóztam. 

kk_dscf0849.JPG

kk_dscf0858.JPG

kk_dscf0859.JPG

kk_dscf0860.JPG

kk_dscf0865.JPG

kk_dscf0867.JPG

kk_dscf0869.JPG

kk_dscf0879.JPG

kk_dscf0881.JPG

kk_dscf0887.JPG

kk_dscf0902.JPG

kk_dscf0891.JPG