Hummusz

Micsoda színekkel kel a nap ma reggel! 
Az utóbbi időben azt figyeltem meg, hogy amikor szeles nap lesz, akkor nem a naplemente piroslik, hanem a napfelkelte. Ha ez így igaz, akkor ma nagyon nagy szél lesz, illetve már van is. 

kk_img_20211209_071116.jpg

Az utóbbi hetekben a szememmel szenvedek. Érdekes módon szinte minden évben előjön ez, általában december végén-január elején, most hamarabb kezdte. Gondolom a fűtés se tesz neki jót, a tél se, és az állandó erőltetés se. Egész nap monitort nézek. 
Vettem ezt a Vizol cseppet, nem olcsó, de felbontás után 6 hónapig lehet használni, ezt legalább nem kell kidobni pár hét után  és ez jó is, ideig-óráig, de alapvetően azt érzem, hogy be kéne csukni a szemem és pihentetni kicsit. Na majd a szabi alatt! 
Azt hiszem a tizedét se fogom annak megcsinálni, amit a szabi idejére terveztem, mert mindent mindig akkor akarok megcsinálni, de az az idő is véges és pihennem is kell, mert ebben az évben nem voltam szabadságon. 4 napot augusztusban, az volt a leghosszabb és ez nem elég. De majd most! Jahhhh....

Tegnap csináltam egy kis hummuszt, mert a reggelim általában pirítós valami zöldségkrémmel és paprikával. Ezt nem tudom megunni. 

kk_img_20211208_184355.jpg

A receptje: 

Be kell áztatni a csicseriborsót vízbe. Ez 10 dkg csicseriborsóból készült. 
Fokhagyma kell hozzá 3 gerezd. 
2 gerezd fokhagymával és sóval puhára főztem a csicseriborsót. Aztán bele az aprítógépbe, 1 gerezd nyers fokhagymát tettem hozzá, fél citrom levét, és kb. 2 evőkanálnyi olívaolajat. 2 evőkanál tahinit. 
Összeaprítottam teljesen krémesre, a végén adtam hozzá nagyon kevés curry-t és őrölt római köményt. 

Hagyhattam volna díszítésnek pár szem csicserit egészben is a tetejére, de jól elfelejtettem, pedig kezdek rájönni, hogy ezek a kajaképek díszítés nélkül nem sokat érnek, de most így sikerült.