Currys répasaláta

Vágtam egy darab hungarocelt Elza doboza alá, hogy alulról szigeteltebb legyen, de azóta nem láttam belemenni. Nem tudom, hogy mitől olyan érzékenyek ezek a cicák mindenre, bár nemcsak a változásra, hanem a nemtudommire is... nem ragasztottam, szaga nem lehet.
Herkuló se megy be pár napja egyik dobozba se lenn, pedig ott nem változott egyelőre semmi. :( A farakáson kuporog...

Ma reggel egyébként kutyakaját ettek. Azért vettem, mert már még nézni is unalmas, hogy folyton ugyanazt a kaját eszik. Több ízben veszem a nedves kaját (Winstont esznek) és váltogatom is nekik, de nem is mindet szeretik és az utóbbi napokban már meghagyták. Ilyenkor vagy túlzottan jóllakottak, vagy már unják. Ezért a múltkor vettem a Penny-ben egy csirkés alutálkás kutyaeledelt és ma reggel megkínáltam nekik. Az egész elfogyott egy pillanat alatt és elég volt a 3 cicának. :) Veszek még majd másfajtát is. Nem rendszeresen, mert a cicáknak kell a taurin, de fogok nekik adni a változatosság kedvéért. Néha rendes kosztot is kapnak, azt is szeretik, a múltkor a Böbe két nagy adag pörköltszaftos (a hagymát nem tettem bele) masnitésztát evett meg tejföllel. Pedig a tejfölt se javasolják a cicáknak, de én azt tapasztalom, hogy ritkán egyáltalán nem árt. A tejszínhabot is imádja elnyalogatni és a sajtokat is szereti, persze csak módjával kapja. 

Csináltam tegnap egy répa-zöldség (petrezselyem gyökér) salátát. Nagyon szeretem ezt a salit, évek óta csinálom, egyszerű és finom. Már annak, aki szereti a zöldségeket. Először az öntetet fedeztem fel és gondolkodtam, hogy mi illene hozzá és nekem a répa-petrezselyem gyökér kombó jön be hozzá. 
El tudok még képzelni bele főtt tojást is, majd egyszer úgy is ki fogom próbálni. 

Recept: 

2 db közepes karikára vágott sárgarépa 
1-2 közepes karikára vágott petrezselyem gyökér 
Majonéz
Tejföl
Fokhagyma
Curry por
Piros arany (nem csípős)


A zöldségeket meg kell főzni sós vízben, a többit a szétnyomott fokhagymával összekeverni és a kihűlt zöldségeket bele forgatni, hagyni a hűtőben összeérni az ízeket. 
Finom húsok mellé, de simán pirítóssal is nagyon finom, én most így fogom enni. Petrezselyem zöldje dukálna a tetejére, de lusta voltam kimenni érte ebben a vacak időben. 

kk_img_20211206_102906.jpg

Opcionálisan lehet a mártásába tenni (én néha teszek, máskor nem, ahogy éppen kívánom) egy kicsi reszelt savanyú uborkát.