Szombat

0 fok van kinn ma reggel, viszont nem deres a határ... amikor kimegyek majd átnézem a növényeket, hogy megérezték-e a hideget. A hétvégén fel kéne szedni a répát legalább, szerintem a petrezselyem és a paszternák még maradhat. Bár... lassan a céklát is fel kell szedni, csak éppen be is kéne rakni. Van egy rakás cukorrépám is, anyu azt mondja, hogy a cékla közé keverve besavanyítható az is, így lesz színe is. Mert amúgy nem tudom mit csináljak vele, kíváncsiságból ültettem és hát... lettek jó nagyok. Elég lett volna 3 darab is. 

Böbe nincs jól továbbra sem, ezért tegnap visszamentem az állatorvoshoz és kértem neki gyógyszert. Nem múlik a hasmenése, bekakil és észre se veszi, illetve, amikor észreveszi, akkor meg lenyalogatja a fenekéről a kakit és szerintem visszafertőzi saját magát, ha egyáltalán fertőzés ez, bár nagyon kitartó állapot. 
Kaptunk sárga tablettákat, másfelet kell neki beadni egyszerre... na, hát ez nem egyszerű művelet egy macskánál. Ráadásul nem ehet csak szárazat. Ezt nem betartva úgy okoskodtam, hogy natúr, főtt csirkemellben kapja meg a gyógyszert. Be is jött reggel, éhesen, mint gy kis farkas és nekiesett a kajának. Benyelt párat a gyógyszerből, mert kis darabokban belenyomkodtam a husikba, de természetesen észrevette és onnantól kezdve nem ette meg. Így aztán (bár nem eheti) szalámis kockasajtba tettem át a gyógyszert, azzal megint lement pár kis darab, de még mindig maradt,  meg - ugye - a husikra is ragadt belőle. Így aztán eltettem előle a száraz kaját is, volt nagy sikítozás az éhségtől, a gyógyszeres kaját pedig elrejtettem egy papírdobozba, amiben tegnap sok müzliszeletet hoztam a boltból. 
Meg is találta a Coca és majdnem mind megette! Szóval most elégedett vagyok nagyon. :D 
Aztán, hogy holnap megy majd be a gyógyszer, azt nem tudom, remélem addigra elfelejti, hogy létezett. Viszont az biztos, hogy nagyon éhes lesz, mert csak szárazat kaphat és nekik az csak a nasi. A rendes kaja az az alutálcás. 
Vettem tegnap egy nagy zacskó Joserat frissen, úgyis fogyóban volt már, most csak az van neki kitéve. A többiek továbbra is kapják vegyesen a Matiss-al.

Úgy tűnik a madarak is azonnal megérzik, ha hidegebb van, ma reggel benn láttam a szilvafán a harkályt. :)