Az utolsó louisianai padlizsánok

Leszedtem az utolsó padlizsánokat is, volt pár lila kicsi, két szép, gömbölyű olasz rózsapadlizsán (elfelejtetem róluk képet csinálni, de van másik bejegyzésben, ha valaki kíváncsi rá) és egy nagy csomó  louisianai padlizsán. 

Megsütöttem őket sütőben, fóliába csomagolva, ezek a  louisianai padlizsánok olyan klasszul sülnek, csak végighúzom a kiskést a sült padlizsán bőrén és mintha egy ujjat vennék ki a héjból, szinte ki tudom húzni belőle. 
Nem választottam külön őket, összekutyultam az egészet, jól összenyomkodtam villával és lett 3 doboznyi a fagyasztóba. 
Szeretem a padlizsánkrémet. A fagyasztóba ízesítetlenül szoktam eltenni, aztán amikor kiengedem, akkor megsózom, apróra vágott hagymát teszek bele és némi remulád mártást. (vagy majonézt). Hagyom kicsit összeérni az ízeket és kész is, pirítósra nagyon finom. 
Ezt a padlizsánt (a magot) érdekességként vettem, kicsivel később kezdett el teremni mint a többi, de nagyon szapora, lehet látni mennyi van rajta. A virágja se lila, hanem fehér és az íze is finom. 

kk_img_20210927_125008.jpg

kk_img_20210927_125019.jpg