Kéééésssz a terassssz!

Na végre! tegnap, mielőtt elkezdett volna esni az eső, a terasz elkészült és a kőművesek elvonultak. Nagyon örülök, hogy kész van a teraszom! 

Pedig voltak nehézségek tegnapelőtt. Leverte valami a villanyórát, de úgy, hogy a konnektorból is kimúlt az áram, meg hátul az egyik lámpából is. A szivattyúm se működött, sőt, ha bedugtuk másik konnektorba, akkor is leverte a biztosítékot. Megpróbáltuk a betonkeverőt is a másik konnektorból, egy darabig ment, aztán az is leverte, de vagy ötször. Nem tudom mi volt az oka, de egész héten ment a betonkeverő, szerintem valami baja lett, nem a hálózat nem bírta. Ugyanakkor hatalmas szerencsénk volt, mert csak a legutolsó adag betont kellett kézzel kikeverni a talicskában. Nem tudom  mi lett volna, ha a betonozás elején történik ez. 

Tegnap délután kijött a villanyszerelő is, és kiderült, hogy csak egy biztosíték kattant ki, amiről nem is tudtam, hogy létezik... egy nagy dobozban van, most már ezt is tudom, csak fel kellett kapcsolni. Kipróbáltuk a szivattyút is, nem az döglött meg, működik és jön a víz simán. Meg vagyok könnyebbülve és nagyon, de nagyon örülök a teraszomnak! 
Kibiggyesztettem a nagy cserepeket is,  ha nem eredt volna el az eső, akkor legalább az egyikbe beültettem volna a bambuszt, de majd hévégén megcsinálom, mert holnapra is esőt ígértek. 

A régi képet ide is beillesztem, hogy ilyen volt: 

kk_img_20210301_074838.jpg

És ilyen lett a terasz. Még nem mértem le pontosan, de szerintem kb. 35 nm lehet. baromi vastag a beton, a mester azt mondta, hogy erre akár házat is építhetek, de most nem. majd egyszer legfeljebb kap egy tetőt. 

kk_img_20210929_170259.jpg

A széleket egyelőre feltöltötték a maradék sóderrel. lesz még tereprendezés körülötte, van egy egész őszöm és telem, hogy kitaláljam milyen legyen, na és a burkolatot is ki kell még találnom, de az is csak tavaszra lesz megcsinálva. 
Addig a beton dísze a cicanyomok, mert hát persze, hogy lettek benne cicanyomok! :D