Nincs meg a Böbe...

Ilyen még sosem volt. Olyan már volt, hogy órákra elkóborolt, amikor még pici cica volt, meg olyan is volt, hogy csak délelőtt kocogott haza. De ilyen, hogy délután van és tegnap este óta nem láttam, ilyen még sose volt.

Végignéztem a pincét-pajtát, hogy nem zártam-e be és a szomszédokat is megkérdeztem, hogy nem látták-e, nem záródhatott-e be véletlenül valahová. Senki nem látta ma a Böbécet, pedig ő igazán be szokta portyázni a környéket. 

Remeg a gyomrom és borzasztó üresség érzés van bennem, bele sem merek gondolni, hogy végképp eltűnt, mert ha végképp eltűnt az valószínűleg azt jelenti, hogy valamelyik róka gyomrában végezte. Rengeteg róka van a környéken, most is láttam egyet kinn a mezőn, pedig a traktor most is kinn dolgozik, a füvet húzza össze. A róka mellett ment el vagy 30 méterre, az meg ült és leste. Aztán meg ment a nyomában, gondolom, hogy most mégjobban kilátszódnak a pockok. Annyi kövér pocok van, miért a Böbikémet kellett elkapni? Már ha a róka kapta el, de más nem igazán van itt. Kutyák nem járnak szabadon és éjjel nem hinném, hogy valaki elkapta és hazavitte, mert jajadeszépcica. 

Voltam már egy párszor pánikban, hogy mi van vele, de most érzem a zsigereimben, hogy valami baj van a Cocókával...