Palántanövendékek és macsekok

A palántának valók egy része már kikelt. A paradicsomokon el is gondolkodtam, hogy hamarosan szét kell ültetni őket egyesével és hová fogom tenni. Ez jó kérdés... mert kitenni még a fóliába sem lehet, hűvösek a reggelek.  Azt hiszem kell mégegy polc a verandára, de oda csak délután a süt a nap.

 kk_img_20210308_073636.jpg

Kikelt az óriás paradicsom is és jön már a bikaszív is, sőt a kozula is kibújt. A paprikák közül a TV paprika és a piros kaliforniai már kel,  a padlizsánok közül a hosszú, zöld padlizsánt már látom jönni, a többinek még nincs nyoma, de még nyugodtan kikelhetnek, nemrég ültettem őket. Csírázik a szárzeller is, na meg a rozmaring, ami fontos, mert még sose sikerült nekem, de nem is akarom elkiabálni. 

Nem kelt ki viszont a primula, aminek nem örülök, szerintem már nem is fog előbújni, de van még magom, megpróbálom majd újra és a léggömbvirág se fog már előjönni, de van még magom abból is, majd újra fogom ültetni. 

***

Valamelyik nap az történt, hogy a Mosogatócica éppen felmászott a tetőre, csakhogy Herkules éppen itt volt fenn. Csak egy pillanatig tartott a jelenet, de Herkules kihúzta magát és meredten nézte, a Mosogatócica meg érdekesen félrefordított fejjel állt, szintén meredten. (két kandúr) Aztán a Mosogatócica leugrott és elhúzott, azóta egy este se jött mosogatni. 

Ez azért érdekes, mert a Mosogatócica másfélszer nagyobb Herkulesnél, viszont a minapi jelenetből egyértelmű volt ki az ÚR a területen. Azóta Herkuló egy kicsivel többet járőrözik itt a tetőn. Most is fenn van, mondhatni a tetőn lakik, szinte egész nap, mert ide süt a nap is ám! :) 

Egyébként érdekesek ezek az állatok. Böbe pl. valamelyik este az íróasztalról akart az ölembe ugrani, de elszámította magát és ami azt illeti szerintem egy kicsit meg is ütötte a pociját a fotel karfájában, persze ezt a világért se mutatta volna ki. Azóta minden este - ugyanakkor - felmászik és átugrik az ölembe. :)))) Persze sikerrel, szerintem gyakorol és megmutatja, hogy megy ez neki, nem béna ő!  Úgy imádom ezt a kis CicaMalacot!  

kk_img_20210304_190738.jpg