Macsok

Ma megint aggódtam kicsit reggel, mert a nomád macsok már reggel 6 körül itt szokták várni a kaját az ablakban, Herkules később kelő, mint Elza, de ma Elza se volt sehol. Csak kb. 10 perce jött és már jól is lakott, de Herkulót még nem láttam ma és nincs lenn a helyén sem. Bár nála megszokottabb, ha később jön. Elzáért azért is aggódtam, mert tegnap csak reggel láttam, napközben egyáltalán nem volt itt, holott - amikor nincs nagyon hideg - itt szokott ülni az ablakban és vágyik bejönni. 

Amikor viszont be akarom hívni, pl. a verandára, akkor meg elszalad. Pedig jönnek péntektől megint a nagy hidegek, majd valamelyik nap teszek még a pajtába egy meleg pokrócot is a szalmába, amibe bebújhat. Bár még átgondolom, mert könnyen félhet is tőle és akkor nem megy be többet oda. Nehéz jót tenni velük. 

Elzának a lábával is történhetett valami, látom, hogy meg van neki dagadva. Nem tudom, hogy kéne megfogni őt. Ha meg tudnám fogni, akkor elvinném a dokihoz, mert így, hogy a lába se működőképes rendesen, nem fogja túlélni a jövő hetet, a nagy hideget, így valami (róka pl.) el fogja őt kapni, mert nem tud elmenekülni. Tiszta ideg vagyok miatta, meg a tehetetlenség miatt. Túlságosan vadak ezek a cicák... 

Közben megjött Herkules is, megreggelizett és azt a lemászást, azt látni kellett volna! Nagy dagi, már alig tud lemászni a két méteres faoszlopon! :))))

És eleredt a hó! 

***

 

Na! Elzát a délelőtt folyamán az ablakból beemeltem a verandára. Jól beöltöztem, hogyha karmol, akkor legyen ami felfogja (nagyjából). Pontosabban, ahogy felemeltem, rögtön kiugrott a kezemből, majd frászt kaptam, mert a lakásban nem szeretném őt, mert még se oltva, se semmi. Újra felemeltem, rettenetesen nehéz a Böbéhez képest, felmászott a vállamra, úgy vittem ki a verandára. Áldom az eszem,  hogy lecseréltettem a veranda tetejét és hogy a fűtést is kivitettem oda. Most jó meleg van, Elzu nagyon jól elvan ott. Kittem neki egy vastag plédikét és egy párnát a radiátorhoz közel. Azóta alszik. :)

Viszont nem evett, pedig van kinn neki száraz is, nedves is, víz is... de majd megszokja. Böbe régi almostálcájába is tettem almot, remélem felfedezi. Kicsit karmolásztam a kezeimmel, hogy a hangját hallja, hátha így tudni fogja. Nem akarom őt rángatni, hogy a mancsával kapartassam egy kicsit, most eléggé meg van illetődve amúgy is, de szerintem jól érzi magát. 

Gondolkodom, hogy mikor vigyem be a dokihoz, de azt akarom, hogy kicsit bízzon bennem jobban, de meglátom a lábát, hogy jobban lesz-e. Leghamarabb holnap délután rendel a doki. A lába nincs eltörve, mert simán leugrott a vállamról, csak dagadt neki egy kicsit. 

Még azt sem tudom éjjel hogy lesz, mert a macsok éjjel járnak. Kivéve a Böbét, mert ő benn alszik éjjel, szerintem azért csavarog örökké egész nap, bár most ő is benn alszik ebben a havas, most meg esős időben. Herkuli  meg lenn kandikált az egyik dobozból az előbb. Ő még nagyon vad, ha lenn fekszik, elmenni lehet mellette, már nem rohan el, de hozzányúlni még nem lehet, csak itt fenn az ablakban, azt is csak kajáért cserébe engedi.