A cicák és a vízivás

Alig győzöm a nomád cicáimnak cserélni a vizet, mert mindig befagy és nagyon szomjasak mind a ketten. Azt olvastam, hogy a cicák a friss, tiszta, hideg vizet szeretik, sőt a csapból csurgó vizet még jobban. 

Ez az én cicáimra jelenleg nem igaz. Itt a patak a közelben, de nem járnak oda inni (vagy csak nem látom), szóval máskor nem tudom hol isznak még, de most azt a vizet isszák, amit kiteszek nekik. Sokat isznak belőle. És most langyos vizet teszek. Egyrészt, mert így nem fagy be olyan hamar, másrészt jobban isszák, mint a hideget. Gondolom fáznak és jobban esik nekik. Herkulót még nem is sokszor láttam vizet inni, de most napok óta itt lefetyel az ablaknál. 

A kajával meg átverem őket, főleg Herkulót. Már csak fél dobozzal teszek ki, így éhesek maradnak és még kérnek. Azt vettem észre, ha megkapják az egész dobozt, akkor megmarad a kaja. Két félként viszont jóízűen megeszik. :))))

Sőt, Elza mostanában megint  nagyon válogat és ha otthagyja, akkor Herkuló nem eszi meg, ha csak eléteszem (régebben mindig simán megette). De ha beveszem a tálkákat és átrakom a kaját a Herkulesébe, akkor megeszi... na, hát ezeken menjen el az ember! :)))

Elza amúgy nem is dagi... hehe, de úgy vagyok vele, hogy annyira betegesen sovány volt, hogy hadd egyen. Majd beáll egy súlyra, most most már tudja, hogy mindig van kaja, bár még most is leállnak néha Herkulessel pofozkodni a kaján, de lassan biztonságban fogja érezni magát és majd a szervezete is megtanulja, hogy ne raktározzon el mindent. És most jönnek a nagy hidegek, jól jön az a kis háj rajta. 

kk_dscf7660.JPG